Les targetes gràfiques afectades per la retirada del suport, inclouen tots els models de la sèrie HD 5000 i HD 6000, i els models per sota de la HD 8400 i HD 7600

A deu a les targetes gràfiques Radeon antigues | Diari Català

Si encara tens una targeta gràfica AMD Radeon amb més de tres anys d’antiguitat, i buscaves una excusa per camviar-la, aquest és moment, ja que AMD ha anunciat a la seva pàgina de suport que totes les targetes gràfiques Radeon no basades en GCN (Graphics Core Next) cessessin immediatament de suport.

Amb el llançament dels nous Drivers Radeon Crimson, Radeon Technology Group ha decidit que no seguirà donant suport a les targetes gràfiques que no incorporin l’arquitectura GCN en el seu disseny intern. Això vol dir que no es van a seguir desenvolupant drivers per a aquests models de gràfiques, i la primera versió dels Drivers Radeon Crimson dels que ja vam parlar ahir com els últims drivers oficials de la marca carmesí, però aquesta vegada en la seva versió Beta. Si el que volem són els últims drivers WHQL que les suportin, ens veurem reduïts a emprar els drivers 15.7.1. Els drivers els podreu aconseguir visitant el següent enllaç.

Això vol dir que la targeta Radeon més antiga que continuarà el seu suport serà la HD 7970, que va ser llançada en la segona setmana de gener de 2012. La decisió per part d’AMD és comprensible a causa de l’important canvi d’arquitectura com ha estat GCN.

Si bé és una llàstima per a tots aquells que encara facin ús de targetes gràfiques Radeon antigues, AMD li atorga un últim regal de comiat, deixant un bon sabor de boca, atorgant-los els controladors AMD Radeon Software Crismon tal com estan, perquè puguin gaudir de la nova interfície.

Les gràfiques que es veuran afectades per aquest moviment d’AMD Radeon són les següents:

AMD Radeon HD 5000: tota la sèrie.
AMD Radeon HD 6000: tota la sèrie.
AMD Radeon HD 7000: tota la sèrie fins a les HD 7600, aquestes incloses.
AMD Radeon HD 8000: tota la sèrie fins a les HD 8400, aquestes incloses.