A judici un home que va estafar el mossèn de Gironella fent-se passar pel rector de Berga

0
mossèn
La víctima de l'estafa va ser el mossèn de Gironella, Àngel Pla. Foto: Wikimèdia

Es dóna el cas que l’acusat ja va ser condemnat a un any i nou mesos d’internament per realitzar la mateixa estafa al mossèn Ballarín

 

La Fiscalia demana tres anys de presó per un home acusat d’estafar 800 euros al mossèn de Gironella, Àngel Pla. Els fets van tenir lloc a finals del 2013, quan l’acusat va trucar Pla fent-se passar pel rector de Berga, Marc Majà. Segons l’escrit del fiscal, l’home el va trucar en dues ocasions demanant que ingressés diners en un número de compte particular.

Es dóna el cas que l’acusat ja va ser condemnat el maig del 2015 per una estafa pràcticament idèntica. En aquest cas, la víctima va serl’exrector de Queralt mossèn Ballarín, i les parts van arribar a un acord de conformitat en què es va condemnar l’acusat a un any i nou mesos de presó per evitar el seu ingrés. El judici tindrà lloc dilluns al Penal 2 de Manresa.

 

Ja havia estafat mossèn Ballarín i el rector de Solsona

 

Els fets es remunten al 30 de desembre del 2013, quan segons l’escrit del fiscal, l’acusat va trucar el rector de Gironella, Àngel Pla, simulant que era el rector de Berga, Marc Majà. L’home, segons la Fiscalia, el va enganyar i li va demanar que li ingressés 450 euros a un compte corrent particular. Vint minut més tard, va tornar a trucar-li demanant 350 euros més. D’aquesta manera, l’acusat va obtenir un total de 800 euros.

Per aquests fets, el ministeri fiscal considera l’acusat autor d’un delicte continuat d’estafa i li demana tres anys de presó i una indemnització de 800 euros. Es dóna el cas que l’acusat ja va ser condemnat, el maig de l’any passat, per un delicte similar comès al reconegut mossèn Ballarín i contra un rector jubilat de Solsona, Manel Guiu. En aquella ocasió, la defensa va al·legar que l’acusat era addicte al joc en el moment de cometre l’estafa.

Com que va reconèixer els fets, va acabar sent condemnat a una pena d’un any i nou mesos de presó i a retornar els 510 euros estafats a Manel Guiu, en quantitats mensuals de 42,5 euros. Ballarín va renunciar a rebre els 600 euros que li havia estafat. Aquests fets es remunten al març del 2013, mentre que els que seran jutjats el proper dilluns van passar el mes de desembre del mateix any.