Aquest Audi Sport Quattro S1 Grup B és una replica fidel a l’original

Qui de vosaltres no ha somiat mai en tenir al seu garatge un mític model de ral·li del Grup B? Si sou amants dels motor la resposta és obvia però, ara, us informo que el vostre somni es pot convertir en realitat. D’acord que no és el model original fabricat per Audi, però aquest Audi Sport Quattro S1 Grup B us deixarà bocabadats. Es troba a la venda a Alemanya i segons els venedors és una replica exacte del model original i per això el preu és el que és, 260.000 euros.

Aquest Audi Sport Quattro S1 Grup B aporta un motor turbo de cinc cilindres en línia i 2.2 litres de cubicatge que generen uns espectaculars 635 CV amb un parell màxim de 850 Nm. Com el seu nom indica, la tracció és a les quatre rodes i es mou gràcies a una caixa de canvis manual de sis velocitats. A més a més, munta uns diferencials autoblocatge Drexler. Tot el conjunt pesa 1.180 quilograms, fet que assegura una acceleració de 0 a 100 km/h en només 2,7 segons, mentre que el 0 a 200 km/h el fa amb 10,6 segons; per quedar-se enganxat al seient.

L’Audi Sport Quattro S1 Grup B va significar la última evolució del mític model de ral·li de la marca alemanya. Va competir al 1985 i 1986 però només va aconseguir una victòria, la del Ral·li de Sant Remo de 1985 a mans del llegendari Walter Röhrl. Després de la prohibició dels Grup B al 1986, l’Audi Quattro es va jubilar de la competició i la marca va seguir competint però amb altres vehicles com l’Audi 200.

Si voleu més informació sobre aquest Audi Sport Quattro S1 Grup B podeu clicar aquí