Fernandez Diaz - Diari Català
Jorge Fernández Díaz,

Fernández Díaz diu que els mitjans humans i tècnics a l’ambaixada eren els adequats

L’avió Airbus que repatriarà els cadàvers dels dos policies espanyols assassinats a Kabul partirà cap a la capital afganesa a les 10 hores de dimarts, han explicat fonts coneixedores.

El ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, ja ha declarat aquest diumenge –abans de participar en el míting central del PP català a Barcelona– que els dos cossos es repatriaran tan aviat com ho considerin convenient les autoritats afganeses.

Dins l’avió a Kabul viatjaran deu agents de la Policia Nacional amb l’objectiu de cobrir les baixes d’aquests dos policies, però també altres desplaçats “que desitgin ser rellevats ara mateix”, ha dit el ministre.

“ATAC A ESPANYA”

El ministre ha confiat que la repatriació es pugui fer “al més aviat”, i ha insistit que l’atemptat a l’ambaixada espanyola de la capital afganesa va ser un atac contra Espanya.

Sosté que la investigació haurà d’aclarir si l’objectiu terrorista era l’ambaixada espanyola, però “ha estat un atac a Espanya a la pràctica, amb independència de qui el reivindica, perquè han mort dos espanyols”.

A preguntes dels periodistes ha defensat que, malgrat que és una ambaixada d’alt risc, com la de l’Iraq, a la de Kabul no hi havia un problema de seguretat, i els mitjans tècnics i humans eren els adequats; a més, els policies que treballen allà “estan especialment entrenats”.

PACTE ANTIJIHADISTA

Ha definit com a exemplar l’actuació dels dos policies, però també ha posat èmfasi en “la feina dels altres set policies perquè van evitar que la massacre fos més gran”, i ha dit que estan bé dins les circumstàncies.

Fernández Díaz ha incidit que és important que, en l’equador de campanya de les eleccions generals, no s’utilitzi això com a arma electoral, i ha celebrat que a la reunió del pacte antijihadista els partits quedessin “satisfets” amb la informació que els va facilitar el Govern.