Aquest Ferrari 288 GTO és la unitat 137 i s’espera vendre per més de dos milions d’euros

Moltes nits haureu somiat amb ell, molts dies us haureu imaginat conduir-lo per una bonica carretera de corbes prop del mar, molts el tindreu a casa vostra a escala reduïda ocupant part del vostre dormitori. Sí, és un dels Cavallino més somiats i enyorats i per això et volem explicar aquesta subhasta. Avui, a Amelia Island (Estats Units), ha sortit a subhasta aquest preciós Ferrari 288 GTO de 1984. És la unitat número 137 i va ser la primera que es va vendre a Japó. El seu propietari va ser Yoshiho Matsuda, un conegut col·leccionista de Ferrari al país nipó, i només li va fer 11.000 quilòmetres.

A subhasta aquest Ferrari 288 GTO | Diari Català
Interior simple però esportiu

Va ser importat a l’abril de 1985 i sens dubte va ser una de les joies de la gran col·lecció de Matsuda. Avui en dia els Ferrari 288 GTO van molt cotitzats però si es tracta d’algun exemplar amb quelcom especial, encara més. En aquest cas, aquesta unitat compta amb opcionals molt interessants per a aquella època, encara que ara ens puguin semblar una ximpleria; en aquest sentit, té aire condicionat, finestres elèctriques, seients de cuir amb detalls vermells i un sistema d’escapament esportiu Ansa.

Després que Matsuda es desprengués d’ell, es va passar uns anys a Japó sense amo esperant que algú el rescatés. Aquest dia va arribar, i l’afortunat va ser un nord-americà que és el propietari actual i que només li ha fet 1.000 quilòmetres addicionals.

A subhasta aquest Ferrari 288 GTO | Diari Català
Part posterior musculosa amb el motor treien el cap

Per tant, aquest Ferrari 288 GTO té un total de 12.000 quilòmetres, molt pocs per al seu espectacular motor DOHC V8 de posició central, 2.855 cc i dos turbocompressors que generen 400 CV de potència. A més, compta amb una caixa del canvi manual de cinc velocitats, intercooler Behr, suspensió independent davant i darrere, i frens de disc ventilats.

Amb totes aquestes premisses sobre la taula, el propietari i la casa de subhastes esperen arribar a la increïble xifra d’entre 2,1 i 2,4 milions d’euros per a aquesta unitat número 137 (de 272) del Ferrari 288 GTO.