A subhasta el Ferrari 290 MM de Fangio

0
Ferrari 290 MM de Fangio | Diari Català
Ferrari 290 MM amb que Fangio va còrrer la Mille Miglia
Ferrari 290 MM de Fangio | Diari Català
Ferrari 290 MM amb que Fangio va còrrer la Mille Miglia

S’espera que el preu del Ferrari 290 MM de Fangio sigui un rècord

De subhastes en tenim de tots els estils però poques tenen tanta repercussió com les d’automòbils que han marcat un abans i un després a la història de les quatre rodes. Un exemple d’això és aquest Ferrari 290 MM de Fangio, un dels pilots més guardonats i amb més record de la història de la Fórmula 1. El seu nom és un autèntic respecte per a tots els pilots ja que aconseguir cinc Mundials (quatre d’ells consecutius) no està a l’abast de qualsevol; sens dubte un dels millors (per alguns el millor) de la història d’aquest esport.

Però el seu palmarès no era només de la categoria reina, sinó que també va participar en altres cites històriques de l’automobilisme, com per exemple la Mille Miglia italiana. Aquí va ser quan, l’any 1956, va pilotar aquest espectacular Ferrari 290 MM, el cotxe que serà subhastat pròximament per un preu que s’espera que superi tots els rècords establerts fins ara. I perquè crèiem que el seu preu serà de molts milions d’euros? Doncs ben senzill; primer de tot per tractar-se d’un Ferrari 290 MM de Fangio, i segon perquè només es van construir quatre unitats que van anar directament a la Mille Miglia. El cotxe va ser construït a mà per Scaglietti al 1956 i això, senyors, no té preu.

La marca italiana va construir el Ferrari 290 MM de Fangio exclusivament per ell amb un disseny i colors al seu gust. L’estètica és purament Ferrari i la seva configuració podia ser de monoplaça o biplaça, això sí, amb el volant a la dreta i el petit parabrises característic de l’època. Sens dubte és d’aquells cotxes que miraries hores i hores sense cansar-te’n.

Però si per fora us pot deixar hipnotitzats, espereu a conèixer el seu motor. Com no podia ser d’una altra manera, aquest Ferrari 290 MM de Fangio equipa un V12 de 3,5 litres que desenvolupa 320 CV de potència a 7.200 rpm, segurament una de les millors melodies de la història. Gràcies al seu reduït pes, la seva velocitat punta és de 280 km/h. Tota aquesta potència i velocitat el van dur al quart lloc de la Mille Miglia de 1956 i a la victòria dels 1.000 km de Buenos Aires al 1957.

Serà capaç aquest Ferrari 290 MM de Fangio de superar els 20 milions d’euros en subhasta? Quin preu li posaríeu?

Font: RM