Laia Sanz va tancar el Dakar 2016 a la quinzena posició final

Un any més, Laia Sanz (KTM) ens torna a sorprendre en una nova edició del Ral·li Dakar. Tot i no superar l’espectacular novena posició de l’any passat, la pilot catalana va acabar quinzena demostrant que en això de les motos és una autèntica estrella ja que, tot i els problemes físics i mecànics que ha arrossegat durant aquesta última setmana de competició, ha pogut acabar el ‘raid’ més dur del món en una més que meritòria quinzena plaça.

En aquest sentit, Laia Sanz va realitzar un balanç positiu del Dakar 2016 però va lamentar tots els infortunis viscuts durant els últims dies (febre per unes angines i un esquinç de clavícula) que van impedir que pogués quedar més amunt.

Laia Sanz, que va completar el seu sisè Dakar, va ser la primera dona a la general. “Abans de començar hagués signat un resultat com aquest, però després de com ha anat tot crec que hagués pogut estar més endavant”, va reconèixer la catalana.

Abans de l’estrena, Laia Sanz ja va pronosticar el seu lloc a la taula final. “Acabar entre els 15 primers és el meu objectiu”, va dir. “El nivell aquest any ha estat brutal, però sobretot perquè ha estat una cursa molt ràpida. Els dies que va haver-hi navegació vam veure un Dakar diferent i amb més etapes així haurien canviat molt les coses. Això em fa ser optimista perquè sé que puc estar més amunt”, va comentar la de Corbera de Llobregat.

No obstant, Laia Sanz lamentava no haver pogut millorar el novè lloc de l’edició anterior. Tot es va complicar a la novena etapa, quan una reclassificació per part de l’organització, després de suspendre una part del recorregut, va fer que la pilot passés d’estar a 13 minuts de la desena posició a quedar desplaçada a 50 minuts. “L’organització va haver de prendre una decisió i la que va prendre va ser injusta per mi i va condicionar la meva cursa, però no vull pensar més en això”, va comentar.

“És una carrera molt llarga. Ha passat de tot, però tot i així he estat ben classificada i amb bones sensacions. Estic contenta perquè acabar sis de sis Dakar no és gens fàcil. Ara, a descansar i després, a pensar en que cal millorar i a començar a pensar en preparar el següent”, va concloure Laia Sainz.