Abdeslam rebutjarà la seva extradició a França

0
François Hollande
PALACIO DEL ELÍSEO

Abdeslam va ser detingut a Bèlgica divendres

El presumpte ‘cervell’ dels atemptats de París, Salah Abdeslam, està cooperant amb la policia belga però té pensat rebutjar la seva extradició a França, segons ha informat el seu advocat aquest dissabte en declaracions recollides pel diari francès ‘Liberation’.

Prèviament, el president de França, François Hollande, havia declarat la seva intenció que demanar a Bèlgica que extradeixi Abdeslamdetingut divendres al barri de Brussel·les de Molenbeek — tan aviat com sigui possible.

La petició d’Hollande va comptar amb el beneplàcit immediat del Govern belga. “Em sembla una sol·licitud absolutament normal”, va fer saber el ministre de l’Interior belga, Jan Jambon.

Tot i això, el primer ministre belga, Charles Michel, ha matisat que podria trigar diverses setmanes per respecte a la llei. Tot el procés depèn en particular de l’actitud del sospitós, que podia col·laborar i acceptar el cas, o rebutjar la seva extradició, com ha ocorregut, tal com ha anunciat el lletrat Sven Mary.

Abdeslam ha rebut a primera hora d’aquest matí l’alta mèdica de l’hospital de Brussel·les on ha passat la nit ingressat per una ferida a la cama durant la seva detenció ahir a Molenbeek. Abdeslam va abandonar l’hospital al costat d’una altra persona detinguda durant l’operatiu a Molenbeek, que ha estat identificada com a Amine Choukri, segons ha informat l’alcalde de la capital belga, Yvan Mayeur.