Abertis obre el període d’acceptació de l’OPA

0
Abertis
EP: Abertis
Abertis
EP: Abertis

La companyia pagarà 15,70 euros per acció en efectiu

Abertis ha obert el període d’acceptació de l’Oferta Pública d’Adquisició (OPA) parcial de les seves pròpies accions fins al 6,5% del capital social, fet que suposa un màxim de 61,30 milions d’accions.

Així, els accionistes podran, a partir de dimarts i durant 15 dies, cursar l’acceptació de l’oferta de compra de les seves accions, segons ha informat aquest dilluns el grup.

Així, la companyia pagarà 15,70 euros per acció en efectiu, fet que suposa una prima del 5,05% respecte al preu de tancament del 27 de juliol de 2015, el dia anterior a la decisió de llançar l’oferta.

L’operació s’emmarca dins del compliment dels principals objectius del Pla Estratègic d’Abertis 2015-2017, entre els quals destaca el programa de recompra d’accions pròpies, que es configura com un dels pilars de creació de valor i d’increment de la remuneració als seus accionistes.

La companyia ha decidit ampliar i accelerar aquest programa a causa de l’existència d’excedents significatius de tresoreria generats en la sortida a borsa de la seva filial de telecomunicacions, Cellnex Telecom, entre d’altres factors.

En el cas que l’oferta sigui atesa íntegrament, l’autocartera d’Abertis arribarà a un total del 8,25% del seu capital.

Les accions adquirides seguiran cotitzant a les Borses de Valors en les quals actualment ho vénen fent, sense que l’oferta tingui com finalitat, per tant, l’exclusió de cotització de les accions de la companyia.