Acampada a la seu de la CE de Barcelona pels refugiats

0
Refugiats Turquia frontera
Una família espera per ser atesa. Foto: Europa Press.

Manifestants instal·len nou tendes de campanya després de la manifestació pel Dia d’Acció contra els refugiats

Nou tendes de campanya s’han instal·lat aquest dissabte a la tarda davant de la seu de la Comissió Europea (CE) al passeig de Gràcia de Barcelona per reclamar la defensa dels drets humans dels refugiats.

Segons ha informat Acampada Refugiada en un comunicat, denuncien el paper de la comunitat internacional a la guerra de Síria, el tracte de la Unió Europea i Turquia als refugiats, i fan una crida a la població perquè es mobilitzi per acollir-los i incloure’ls. Amb aquest objectiu han fet una crida a la desobediència a través de mobilitzacions populars, i han amenaçat amb incrementar les seves accions si no obtenen resposta de les institucions.

L’organització ha proposat potenciar els espais col·lectius com espais de trobada per construir alternatives, desobeir si les lleis “blinden els privilegis de les elits capitalistes” i denunciar l’oblit i abandonament de les persones que esperen entrar a països de la Unió Europea.

L’acampada s’ha instal·lat després de la manifestació d’aquest dissabte a Barcelona pels drets dels refugiats, amb motiu del Dia d’Acció Mundial per als Refugiats, on hi van participar prop de 1.500 persones segons l’organització i 500 segons la Guàrdia Urbana.

 

Compartir
Article anteriorAndrea Levy titlla Pedro Sánchez de ser “Mister No”
Article següentDesallotgen Old Trafford a causa d’un “paquet sospitós”
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]