Els accidents més espectaculars del GP de Mònaco

0

El Gran Premi de Mònaco és conegut pels seus accidents, ja que els murs del traçat urbà no perdonen cap error de conducció

Deixant de banda el luxe, el Gran Premi de Mònaco també és conegut pels seus accidents, ja que els murs que envolten el traçat no perdonen cap error de conducció. Els pilots han de conduir al mil·límetre, sabent que si es desvien de la trajectòria adequada, el desenllaç no serà l’esperat.

En el vídeo que us mostrem a dalt es poden veure alguns dels accidents més espectaculars d’aquests darrers anys en el traçat del Principat: Des de Schumacher, Raikkonen, Button o Alonso, els murs no perdonen a cap campió.

Home a l’aigua

Però, segurament, l’accident més recordat en la història del Gran Premi de Mònaco sigui el de la cursa disputada l’any 1955. En aquell any les proteccions encara eren mínimes, a diferència d’ara, i en un traçat urbà qualsevol cosa podia passar. El que ningú esperava era que Alberto Ascari acabés amb el seu Lancia a l’aigua del port de Mònaco després de perdre el control del seu monoplaça. Per sort, els submarinistes van acudir ràpidament per rescatar-lo i el pilot només va passar una nit a l’hospital. Però, malauradament, quatre dies després d’aquest accident i fent una prova de Ferrari al circuit de Monza, Ascari va perdre la vida en un altre accident.

Després del salt a l’aigua d’Ascari, les proteccions de la zona del port es van reforçar una mica més per tal d’evitar un ensurt similar però, tot i així, deu anys més tard, el 1965, Paul Hawkins tornava a comprovar que no era suficient, ja que també va acabar dins de l’aigua amb el seu Lotus. Igual que Ascari, també va ser rescatat ràpidament pels submarinistes.

Per sort, avui dia ja és impossible que un episodi així torni a succeir, ja que el que abans eren proteccions de palla, ara ho són de ferro i ben forjades.

Els accidents més espectaculars del GP de Mònaco | Diari Català
Hawhins caient a l’aigua amb el seu Lotus