Aconsegueixen piratejar la PS4 amb una Raspberry Pi

  1
  Aconsegueixen piratejar la PS4 amb una Raspberry Pi

  Aconsegueixen piratejar la PS4 amb una Raspberry Pi

  Piratejar la PS4 amb una Raspberry Pi i el bolcat de NAND BIOS

  Les mesures de seguretat aplicades pels fabricants i la creixent popularitat de les botigues de descàrrega integrades fa cada vegada més complicat que les consoles sucumbeixin al pirateig. Sembla, però, que cap sistema és inviolable i sembla que la PlayStation 4 (PS4) de Sony està sent piratejada en països com el Brasil.

  Mitjans brasilers com UOLJogos estan informant de negocis que ofereixen consoles PlayStation 4 piratejades i preparades per a executar programari no autoritzat per Sony. Es tracta d’un sistema una mica complex que permet instal·lar software pirata en una consola, sense que els servidors de Sony aconsegueixin esbrinar després que es tracta de programes no legítims, per la qual cosa es poden fins i tot descarregar pegats o utilitzar el multi jugador.

  Aquest mitjà brasiler assegura que en un mercat del centre de Sant Paulo han trobat almenys quatre botigues dedicades a l’assistència tècnica que promocionen aquest sistema per piratejar PS4 per uns 300 dòlars.

  El que no podia passar, o almenys no hi hauria, ha passat. Han trigat gairebé dos anys però han aconseguit saltar-se les restriccions de Sony i piratejar la PS4. Com han pogut comprovar in situ alguns mitjans brasilers, un petit basar de São Paulo (Brasil) està oferint la possibilitat de saltar-se les restriccions antipirateria de Sony per carregar joc en la PS4 sense passar per caixa i amb l’ajuda d’un Raspberry Pi.

  Resulta que han utilitzat, sense que estigui molt clar com, un mètode que permet passar jocs instal·lats en una PS4 a una altra utilitzant un bolcat de NAND / BIOS, de manera que és jugar a qualsevol joc de PS4 permetent actualitzar amb normalitat i usar totes les funcions de la manera multi jugador, de manera que els servidors de validació de les llicències de Sony no poden detectar si el joc és original o no. Aquest sistema, una mica tosc però extremadament efectiu, tarda 3 dies, de manera que els pirates han vist un lucratiu negoci que pot posar en escac a la indústria del joc.

  Vostè deixa el seu sistema de jocs aquí i nosaltres posem 10 jocs en el seu disc dur“, explica una de les botigues. “Col·loquem un xip a la placa de la seva PS4, enllacem el nostre ordinador al xip, formatem el disc dur i copiem els jocs. Després d’això, retirem el xip i lliurem l’aparell”.

  El sistema fa creure als servidors de Sony que el contingut d’una PS4 copiat en una altra és legítimEl que fa aquest mètode és un clon d’una PS4 en una altra copiant l’estructura de dades de la BIOS i del processador i es replica en l’altra, de manera que tot el que es compra per a una consola es pot replicar en una altra. El més interessant de tot, és que tot es descarrega des de la PSN un cop realitzat el procés de pirateig, de manera que contingut als ulls dels servidors de Sony és legal, i el sistema està autoritzat per a descarregar aquest contingut com si fos el propietari original a través de dos comptes d’usuari, d’una manera similar als comptes compartides a les que Sony va començar a ficar la tisora ​​pels abusos dels usuaris.

  Per descomptat, sembla un sistema senzill i recorda l’època del pirateig massiu que van patir consoles com PlayStation 2 o Xbox. D’aquesta manera, el proveïdor del pirateig compra un cop cada títol la còpia després revèn, per la qual cosa pot resultar summament lucratiu per a aquests comerços.

  Lògicament, això limita el pirateig del contingut de PS4 a aquells que tinguin el dispositiu, i vist el negoci que ja s’està muntant al voltant del mateix, s’està guardant amb cert recel perquè la companyia no pugui bloquejar aquest procés.

  De moment, no hi ha declaracions oficials de Sony sobre aquest tema, però sens dubte és un fet que fa molt de mal al mercat dels videojocs i per al qual s’espera hi hagi solució a mitjà termini.

  Veurem si el sistema s’estengui i comencen a aparèixer cada vegada més comerços de tot el món que realitzen aquest pirateig. Si això passa, podria suposar un dur cop per als ingressos de Sony i els editors que llancen els seus títols per PlayStation 4.