Acord sense pressupost

0
Referèndum 9N
Puigdemont ha dit en el Ple del Parlament que fixarà la data del referèndum abans de l'estiu | Diari Català (Foto: Europa Press)

El Parlament aprova un pla d’emergència social però JxSí el vincula a uns pressupostos encara sense aprovar

 

El Parlament català ha aprovat aquest dijous totes les mesures del pla d’emergència social presentades per JxSí i que no eren més que una ampliació del pla de xoc que va signar amb la CUP. Malgrat en molts casos l’aprovació ha estat gràcies només als vots de JxSí i la CUP, el grup del Govern ha trobat també el recolzament de PSC, PP i Ciutadans en mesures com pobresa infantil, renda mínima i dependència.

Per la seva banda, Catalunya Sí Que Es Pot –un dels demandants d’aquest ple juntament amb PSC- va votar en contra o abstenció de totes les propostes a excepció de les que feien referència al deute de l’Estat espanyol i els refugiats.

JxSí també s’ha trobat amb el vot en contra de la CUP en un dels punts, aquell que feia referència a la fiscalitat, tot i que l’Executiu de Puigdemont ha acceptat incloure la renegociació del deute com forma de finançament. Tot i això, el gruix del pla de xoc es finançarà via els pressupostos de 2016, que encara s’han d’aprovar i que des de fa setmanes s’especula serà una prova de foc real del pacte d’estabilitat entre JxSí i la CUP.

Des d’un primer moment –dimecres quan es va iniciar el ple monogràfic-, el Govern va deixar clar que vincularia aquest pla d’emergència social als futurs pressupostos. La CUP, que no garanteix el seu vot favorable, també ha demanat durant el ple que s’han d’obrir altres vies de finançament d’aquest pla com, per exemple, recuperar l’impost de successions a Catalunya.

 

Compartir
Article anteriorEls Chicago Bulls donen la cara a San Antonio
Article següent‘Manel’ obre el Festival Cap Roig 2016
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]