Actualitzar la BIOS et donara problemes amb Windows 10

  0
  Problemes amb Windows 10 al actualitzar BIOS |Diari Català

  Problemes amb Windows 10 al actualitzar BIOS |Diari Català

  Compte si actualitzes la teva BIOS, tindràs problemes amb Windows 10 i es podria desactivar.

  Els que treballem amb components de hardware sempre hem tingut els nostres més i els nostres menys amb Microsoft, ja que no ens serveix de res comprar una llicència original si estem canviant constantment de hardware perquè la llicència del sistema operatiu s’invalida.

  Però ara amb Windows 10 la cosa és més greu encara, ja que molts usuaris amb el sistema operatiu de Microsoft s’estan queixant que, sense canviar de hardware i només actualitzant la BIOS de la placa base, tindràs  problemes amb Windows 10 i passa a quedar inactiu, sol·licitant una nova llicència vàlida del sistema operatiu.

  Microsoft habilita la llicència de Windows associada a un equip concret. Per regla general aquesta associació es fa a la placa base, i es pot canviar de hardware (repeteixo, normalment) sense tenir problemes amb la llicència del sistema operatiu sempre que mantinguem la placa base.

  Si canvies aquest component, fins i tot encara que sigui una placa base exactament igual (per exemple si se t’ha espatllat, l’has enviat a garantia i t’han donat una nova exactament igual), Windows “detecta” que l’equip és diferent i demana activació de llicència. Aquest problemes amb Windows 10, es un problema amb el qual, com he dit abans, els que treballem amb components de hardware hem de lluitar molt freqüentment, i lamentablement encara amb llicència original comprada hem de recórrer a mètodes alternatius.

  Actualitzar la BIOS de la placa base és una pràctica relativament habitual i que tots els usuaris fan, o haurien de fer, ja que millora compatibilitat i estabilitat i soluciona problemes coneguts. No obstant això, amb aquest simple acte, Windows 10 sembla que pensa que l’usuari ha canviat de placa base i demana activació de nou, quedant inútil el sistema operatiu si aquesta no es realitza en menys de 30 dies. És a dir, que tocaria passar per caixa, per solucionar aquest problemes amb Windows 10, fins i tot encara que hagis aconseguit Windows 10 de manera legítima actualitzant des de Windows 7 / 8.1.

  Problemes amb Windows 10 al actualitzar BIOS |Diari Català

  Ja hi ha resposta oficial de Microsoft

  A través de Windows Insider, molts usuaris s’han queixat d’aquest problema, i un representant de la companyia ha donat la següent resposta:

  [quote]Hem rebut moltes queixes d’usuaris que diuen que és molt més fàcil que el JavaScript Windows 10 si has actualitzat des d’una versió anterior del sistema operatiu que si el compres nou. No obstant això, si tenies Windows 10 actualitzat i se’t desactiva, pots tornar a introduir la clau de Windows 7 / 8.1 i Windows 10 es tornarà a activar sense problemes. Si vas instal·lar Windows 10 des de zero en una instal·lació neta, introduint la clau de nou s’hauria d’activar novament si es compleixen els requisits de compatibilitat del dispositiu.[/quote]

  És evident que Microsoft hi va per les branques:introdueix de nou el teu clau de llicència i no hauries de tenir problemes si es compleixen els requisits“. És clar, però aquests requisits segueixen associant una llicència a una placa base, i si el sistema operatiu detecta que hem canviat de placa base encara que només hàgim actualitzat la BIOS, la cosa segueix igual i toca, lamentablement, recórrer a solucions alternatives encara que tinguem una llicència original.

  Esperem que Microsoft pugui donar una solució a aquest problema ràpidament, ja que considerem que és bastant greu.