Ada Colau critica a l’ONU la gestió dels refugiats d’Europa

0
Sánchez es va reunir amb Colau
Sánchez es va reunir amb Colau en una trobada secreta | Foto: Europa Press

L’alcaldessa de Barcelona aprofita una trobada sobre urbanisme a l’ONU per criticar la Unió Europea pel tracte que està donant als refugiats

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estat aquest dilluns a la seu de Nacions Unides de Nova York com a convidada en una trobada entre alcaldes de tot el món per parlar d’urbanisme en les ciutats del futur. Durant la seva intervenció, Colau va defensar la feina en urbanisme a la capital catalana que van fer els seus predecessors, en especial l’alcalde dels Jocs Olímpics, Pasqual Maragall, i Joan Clos -que presidia la reunió de l’ONU-.

Però sí un tema destaca del discurs d’Ada Colau és la seva crítica a la Unió Europea pel tracte que està donant als refugiats que arriben al continent. “Ens avergonyeix profundament com la política europea gestiona aquesta crisi”, va afirmar durant la seva intervenció Colau, que va impulsar fa uns mesos Barcelona com a ciutat d’acollida de refugiats.

L’alcaldessa va aprofitar l’ocasió per demanar a les Nacions Unides que actuï per defensar als refugiats i va denunciar el fet que l’Estat espanyol no permet a la ciutat de Barcelona ajudar a gestionar aquesta crisi.