Ada Colau critica la UE i el Govern pel seu tracte als refugiats

0
Ada Colau, Barcelona en Comú
Foto: Europa Press

Colau considera que cal “refundar” Europa “des de baix”, comptant més amb els seus ciutadans

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha acusat aquest dilluns la Unió Europea i el Govern en funcions de Mariano Rajoy d’estar “traint” els seus valors amb el tracte que donen als refugiats i ha reiterat el seu oferiment per col·laborar en la seva reubicació a Espanya, de manera que creu que a més el país en sortiria “enfortit”.

Durant la seva intervenció en els Esmorzars Informatius d’Europa Press, Colau ha sostingut que cal “refundar” Europa “des de baix” i a partir dels seus ciutadans i les seves ciutats, ja que considera que algunes de les seves polítiques estan “traint els seus valors fonamentals”.

Per aquesta raó, ha tornat ha dirigir-se al cap de l’executiu espanyol en funcions per oferir-li la seva ajuda i col·laboració al “compromís” de reubicació de milers de persones. Segons ha subratllat, molts d’ells podrien estar en ciutats espanyoles com Barcelona, Madrid, València i Saragossa en lloc del camp de refugiats grec d’Idomeni.

Colau ha alertat que aquest assumpte “no cessarà” i davant seu només hi ha dues opcions: “Fer-ho bé amb polítiques d’acollida o fer-ho malament.” En cas de “fer-ho malament”, Colau ha avisat que, a més d'”avergonyir-nos”, s’estaran creant més problemes a Europa; mentre que si es decideix abordar “bé” la situació se’n podria “sortir enfortit”.

 

Compartir
Article anteriorEl ministre Soria, als Papers de Panamà
Article següentEls Golden State Warriors igualen els Bulls de Jordan
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]