Ada Colau critica la UE i el Govern pel seu tracte als refugiats

0
Ada Colau, Barcelona en Comú
Foto: Europa Press

Colau considera que cal “refundar” Europa “des de baix”, comptant més amb els seus ciutadans

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha acusat aquest dilluns la Unió Europea i el Govern en funcions de Mariano Rajoy d’estar “traint” els seus valors amb el tracte que donen als refugiats i ha reiterat el seu oferiment per col·laborar en la seva reubicació a Espanya, de manera que creu que a més el país en sortiria “enfortit”.

Durant la seva intervenció en els Esmorzars Informatius d’Europa Press, Colau ha sostingut que cal “refundar” Europa “des de baix” i a partir dels seus ciutadans i les seves ciutats, ja que considera que algunes de les seves polítiques estan “traint els seus valors fonamentals”.

Per aquesta raó, ha tornat ha dirigir-se al cap de l’executiu espanyol en funcions per oferir-li la seva ajuda i col·laboració al “compromís” de reubicació de milers de persones. Segons ha subratllat, molts d’ells podrien estar en ciutats espanyoles com Barcelona, Madrid, València i Saragossa en lloc del camp de refugiats grec d’Idomeni.

Colau ha alertat que aquest assumpte “no cessarà” i davant seu només hi ha dues opcions: “Fer-ho bé amb polítiques d’acollida o fer-ho malament.” En cas de “fer-ho malament”, Colau ha avisat que, a més d'”avergonyir-nos”, s’estaran creant més problemes a Europa; mentre que si es decideix abordar “bé” la situació se’n podria “sortir enfortit”.