Ada Colau demana recuperar la majoria favorable al referèndum

0
Ada Colau
EP: Ada Colau

L’alcaldessa preveu ocupar un “lloc simbòlic” a la llista d’En Comú Podem

Ho ha dit en una entrevista aEl Periódico recollida per Europa Press, Ada Colau ha reflexionat que els independentistes haurien d’estendre ponts de diàleg amb els que “poden dubtar sobre la independència però que tenen un clar compromís amb Catalunya com a subjecte sobirà i amb la necessitat d’un referèndum”.

Preguntada sobre la seva possible inclusió a la llista de la coalició En Comú Podem a les eleccions generals, Colau ha assenyalat que es plantejaria ocupar un “lloc simbòlic” a la llista si la candidatura li ho demana.

“Sóc alcaldessa de Barcelona, mai em plantejaria anar en una posició de sortida”, ha afirmat, i ha destacat que la llista d’En Comú Podem té com a objectiu recollir la sensibilitat majoritària a Catalunya sobre la necessitat d’un referèndum.

Ada Colau ha destacat que governar Barcelona amb 11 dels 41 regidors exigeix un “gran sobreesforç”, i ha assegurat que el Govern municipal vol construir consensos amplis i coherents amb els resultats que van mostrar un canvi a les eleccions, segons ella.

Sobre els presumptes casos de corrupció de l’equip municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, Ada Colau ha ressaltat que “encara no han aixecat totes les catifes” del consistori, i ha dit que el Govern de BComú ha rebut notícies d’altres males pràctiques, que posaran en coneixement de la fiscalia sempre que en tinguin indicis sòlids.