Colau creu que només EnComúPodem pot “desbloquejar” Catalunya

1
EnComuPodem referendum
Pablo Iglesias amb Xavier Domènech, Ada Colau i altres membres d'EnComúPodem | Foto: Europa Press

Ada Colau va afirmar en un míting a l’Hospitalet que EnComúPodem és l’única candidatura del 20D que pot “desbloquejar la situació que viu Catalunya

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (BComú), ha defensat aquest dissabte que només el candidat d’EnComúPodem a les eleccions generals, Xavier Domènech, pot “desbloquejar” l’arrogància i prepotència del PP que ha bloquejat la política catalana, segons ella.

En un míting a L’Hospitalet de Llobregat davant de 1.500 persones –500 s’han quedat fora segons l’organització– amb Domènech i Pablo Iglesias (Podemos), Colau ha animat a que “la marea imparable” que representa la seva candidatura desbordi el Congrés el 20D.

Aquestes paraules arriben després de la publicació de l’enquesta del CIS dijous passat, el qual donava la victòria a les candidatures de Podemos a les grans ciutats, incloent Barcelona. La llista encapçalada per l’historiador Xavier Domenech seria la força més votada amb el seu discurs de propostes socials i a favor d’un referèndum sobre la qüestió catalana.

En aquest míting, Colau també ha assegurat que els ajuntaments estan resistint per defensar els serveis públics, però ha apel·lat a la força ciutadana per fer fora el PP de la Moncloa: “Ara és més necessari que mai. No ens podem rendir. Demostrar més que mai que sí es pot”.

Colau ha repassat algunes de les seves polítiques al capdavant del consistori barceloní, però ha advertit que es troba amb límits perquè el Govern del PP recentralitza, es nega a parlar d’un referèndum i no deixa contractar nous mestres malgrat el superàvit de Barcelona.

Ha equiparat C’s, PP i CiU perquè es van negar a rebaixar els sous dels regidors de l’Ajuntament de Barcelona: “Una vergonya: és en coses com aquesta que ens demostren qui són realment”.

En la seva intervenció, la número dos d’EnComúPodem, Marta Sibina, ha demanat el vot per desmentir les enquestes que pronostiquen que Podemos difícilment guanyarà les eleccions generals: “Lluitem pel que és de tots. Farem una campanya que trenqui totes les enquestes i doni la gran sorpresa. Fa molt temps que estem en campanya per fer una societat justa”.

També ha intervingut la número quatre d’EnComúPodem, Lucía Martín, que ha carregat contra PP i PSOE per les seves polítiques d’habitatge, i contra la candidata del PSC a les eleccions generals, Carme Chacón, a la qual ha responsabilitzat de molts desnonaments en la seva etapa com ministra d’Habitatge mentre que ara s’hi oposa: “Quin cinisme!”.

El número tres, Josep Vendrell, ha dit que EnComúPodem és l’opció per “reconnectar i recosir la majoria social” a Catalunya i impulsar el canvi real que posi fi a quatre anys reaccionaris del PP, segons ell, perquè aquesta comunitat és el bastió imprescindible per derrotar els populars.