Adam Raga aconsegueix la seva primera victòria al Mundial Outdoor
Adam Raga aconsegueix la seva primera victòria al Mundial Outdoor

Un Gran Premi ple de celebracions

Desprès del començament de temporada a casa nostra el passat 9 i 10 d’abril a Cal Rosal i Olvan (Barcelona), aquest cap de setmana els millors pilots de Trial s’han desplaçat fins a Motegi, Japó.

Takahisa Fujinami celebra 300 Grans Premis a casa seva
Takahisa Fujinami celebra 300 Grans Premis a casa seva

Jeroni Fajardo, que aquest any està estrenant la nova Vértigo, ha celebrat 200 Grans Premis al Campionat del Món de Trial. També ho ha fet el pilot del Repsol Honda Team, Takahisa Fujinami. El japonés ha complert 300 proves al Mundial.

Primera jornada: Raga guanya la primera prova outdoor del 2016

Podi primera jornada del Gran Premi de Japó
Podi primera jornada del Gran Premi de Japó

Adam Raga es va convertir en el tercer pilot en pujar al graó més alt del podi del Campionat del Món de Trial FIM 2016, al guanyar en TrialGP durant la primera jornada del Gran Premi del Japó a Motegi. Toni Bou, i Takahisa Fujinami, el van acompanyar al podi.

El pilot de TRS va aconseguir la seva primera victorià al Mundial Outdoor a mans de la TRS amb 16 punts d’avantatge sobre Toni Bou. El pilot del Repsol Honda Team, va ser incapaç de lluitar per la victorià. El seu rendiment segueix marxat per la lesió a l’espatlla dreta.

El pilot local, Takahisa Fujinami va acabar en tercera posició. El seu company d’equip, Jaime Busto, tot i començar molt bé primera volta, els errors a la tercera el van fer baixar fins a la quarta posició. Cinquè va ser Albert Cabestany, no és el resultat que el pilot de Sherco buscava. Jeroni Fajardo va acabar en setè lloc per davant del seu company d’equip de Vértigo, James Dabill. El jove català Miquel Gelabert va ser catorzè, el gallec Jorge Casales quinzè i Pol Tarrés setzè.

En la categoria Trial2, Jack Price es va adjudicar la primera victòria de la temporada. Benoit Bincaz va acabar segon i el lleidatà Arnau Farré tercer.

Arnau Farré al podi de Trial2
Arnau Farré al podi de Trial2

Toni Bou reacciona a la segona jornada del Gran Premi del Japó

En la segona carrera del Gran Premi de Japó, Toni Bou es va tornar a imposar clarament davant dels seus rivals. Bou va aconseguir el primer lloc amb 14 punts, 12 menys que Adam Raga que va acabar segon. El pilot local, Fujinami va tornar a pujar al podi, aquesta vegada més competitiu que la jornada del dissabte.

El pilot de Sherco, Albert Cabestany va aconseguir la quarta posició per davant de Jeroni Fajardo i Jaime Busto. Pol Tarrés va poder pujar fins la desena posició, Miquel Gelabert  va tornar a acabar catorzè i Jorge Casales va finalitzar dissetè.

En la categoria de Trial2, Dan Peace va guanyar la segona carrera per davant d’Iwan Roberts i Jack Prince, el guanyador de dissabte. Arnau Farré es va haver de conformar amb una quarta posició. El lleidatà però manté la tercera posició a la general.

La propera carrera del Campionat del Món FIM de Trial serà a Alemanya els pròxims 28 i 29 de maig. Abans, però, el 15 del mateix mes, es disputarà la segona prova del Campionat d’Espanya de Trial a Sigüenza.

Així va el campionat

Pos. Rider Num Nation Points Team Constructor
1 BOU Toni 1 SPA 74 Repsol Honda Team Montesa
2 RAGA Adam 2 SPA 69 TRS Factory Team TRS
3 CABESTANY Albert 4 SPA 53 Sherco Factory Team Sherco
4 FUJINAMI Takahisa 5 JPN 50 Repsol Honda Team Montesa
5 BUSTO Jaime 6 SPA 49 Repsol Honda Team Montesa
6 FAJARDO Jeroni 3 SPA 41 Vertigo Factory Team Vertigo
7 DABILL James 8 GBR 38 Vertigo Factory Team Vertigo
8 GRATTAROLA Matteo 18 ITA 30 Gas Gas FG Italia Gas Gas
9 KADLEC Franz 11 GER 19 Gas Gas Gas Gas
10 CASALES Jorge 9 SPA 18 Beta Factory Racing Beta
11 TARRES Pol 12 SPA 16 TRS Factory Team TRS
12 GUBIAN Loris 21 FRA 14 Beta Factory Racing Beta
13 OGAWA Tomoyuki 13 JPN 14 Honda Team Mitani Honda
14 KUROYAMA Kenichi 14 JPN 10 Yamaha Racing Yamaha
15 KARLSSON Eddie 10 SWE 9 Montesa Team Karlsson Montesa
16 GELABERT Miquel 20 SPA 9 RFME Spea Sherco
17 NOZAKI Fumitaka 16 JPN 5 Team Nozaki Scorpa Scorpa
18 NOGUERA Oriol 24 SPA 4 MRW Limit Motos Montesa Montesa
19 FERRER Alexandre 7 FRA 2 Sherco Factory Team Sherco