Harley-Davidson, a través d’un comunicat, ha confirmat l’anulació de l’esdeveniment

Molts amants de les dues rodes i del so dels seus motors esperaven aquesta cita impacientment ja que Harley-Davidson suposa gairebé una religió per a ells. Doncs bé, la marca de motocicletes nord-americana ha anul·lat la seva particular concentració a Barcelona que reunia a milers de seguidors de la marca i de les motos en general.

Aquesta concentració s’hagués celebrat durant aquest estiu però, a través d’un comunicat enviat per Harley-Davidson, la marca ha assegurat que no es realitzarà el famós Barcelona Harley Days. Moltes han estat les especulacions sobre qui tenia la culpa d’aquesta anul·lació, de fet fins i tot es deia que l’alcaldessa de la ciutat comtal, Ada Colau, havia prohibit aquesta concentració, però la veritat és que l’empresa ja va comunicar al desembre al promotor local la seva decisió d’anul·lar i no renovar el contracte per celebrar aquesta festa de les dues rodes. Al gener, la marca nord-americana va informar també a l’Ajuntament de Barcelona sobre la decisió que havien pres.

Amb aquest aclariment, Harley-Davidson nega qualsevol polèmica amb el consistori d’Ada Colau i ho defineix com un replantejament de la seva estratègia. A més, i segons l’Ajuntament, els organitzadors per sortir del pas van proposar organitzar una concentració i desfilada per Barcelona de motos, sent aquestes de qualsevol marca i sense cap temàtica específica. Però, per falta d’interès estratègic i certa complexitat, es va decidir no realitzar aquest nou esdeveniment.

El Barcelona Harley Days es va celebrar per primera vegada l’any 2008 i, des de llavors, només va deixar de celebrar-se al 2009. L’any passat, la concentració va congregar a més de 15.000 persones i milers de motos. De moment, sembla que no se celebrarà a una altra ciutat, encara que sí que és cert que hi ha altres Harley Days per Europa que segueixen vigents.