ADICAE critica l’intent de la banca d’orientar el vot dels catalans

0
Acte reivindicatiu ADICAE. clàusules
Manifestació ADICAE davant del Banc d'Espanya

 Acte reivindicatiu ADICAE

Manifestació ADICAE davant de la seu regional del Banc d’Espanya

L’associació de consumidors adverteix que els ciutadans ja no temen les amenaces dels poders financers

L’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya (AICEC-ADICAE) ha rebutjat els xantatges i les amenaces de la banca cap a la ciutadania de Catalunya amb l’objectiu d’orientar el seu vot. També ha advertit que seguiran lluitant per a que es faci justícia en tots aquells casos d’estafa i abús bancari. I recorda que els consumidors fa temps que han perdut la por davant les seves injustícies.

La nota de premsa de la principal associació de consumidors de Catalunya és la resposta al comunicat conjunt de les patronals bancàries que van assegurar que és replantejarien la seva estratègia d’implementació al nostre territori. Un comunicat que ara compta amb el beneplàcit del supervisor bancari de l’estat. Luís María Linde s’afegeix, així, al discurs del sector bancari i adverteix, avui, del risc de corralito. Tot i que, apunta, es tracta d’un escenari “altament improbable”. El governador de Banc d’Espanya, també, ha tornat a insistir en que el Principat quedaria fora de la Unió Europea i tindria problemes per accedir al fons de liquiditat del Banc Central Europeu en cas d’independència.

Ingerència inèdita

A sis dies de les eleccions catalanes, ADICAE, considera que les paraules de les patronals bancaries suposen una “ingerència inèdita” en el futur polític. I titlla la declaració com un exemple més de “com els poders financers” actuen “per preservar els seus interessos”. A més a més, recorda que la banca s’implementa allà on pot obtenir beneficis i considera “absurd” l’escenari d’encariment i escassetat de crèdit. L’associació de consumidors finalitza el seu comunicat fent una crida a la participació de l’electorat de cara al proper diumenge, clama per a un vot lliure d’amenaces, i afirma que respectarà la voluntat del poble de Catalunya.