El davanter del Real Madrid Karim Benzema no serà convocat definitivament per a l’Eurocopa de França després de ser apartat per les seves polèmiques

Aquest dimecres la notícia rebia confirmació definitiva: Karim Benzema es perdrà l’Eurocopa 2016 al seu país. Era el propi jugador del Real Madrid qui ho assegurava a través d’una publicació a Twitter, instants abans de rebre una contestació de la Federació Francesa de Futbol en forma de comunicat oficial. El rendiment esportiu del davanter en aquesta campanya és impecable, però no ha estat així el seu comportament fora dels terrenys de joc. Finalment aquest motiu ha pesat més i la decisió del seleccionador d’acord amb la Federació ha estat la de no convocar-lo per al torneig continental.

Karim Benzema està vivint una temporada amb nombrosos alts i baixos en un curs 2015/2016 que, de moment, serà més per oblidar que per recordar. El de Lyon ha tingut alguns problemes físics que li han impedit participar regularment amb el seu equip, però gràcies al seu gran encert de cara a porteria està compensant les absències en un any que ja és un dels millors de la seva carrera a nivell realitzador.

El davanter blanc, que va tenir algun desacord amb Rafa Benítez, va aprofitar tots i cadascun dels minuts que va disputar sota les ordres del madrileny, entrant en una dinàmica anotadora que ha sabut mantenir fins al moment. Així, ha acompanyat la seva capacitat de crear joc amb 25 gols en 29 partits que el converteixen en una garantia i, a més, en un dels atacants més regulars del món, amb una mitjana d’un gol cada 85 minuts comptant les dades de totes les competicions (Liga BBVA i UEFA Champions League).

'Adieu Bleu' Karim Benzema - Diari Catala
Benzema viurà l’Eurocopa de França 2016 lluny de la seva selecció | FOTO: Europa Press

Amb tot, si aquesta cara és la bona, també ha estat massa present la dolenta, i als problemes amb Benítez s’han afegit nombrosos escàndols tant al seu país com a Espanya. A Karim Benzema no l’envolten les bones companyies i les seves males decisions l’estan perjudicant, fins al punt de veure’s relacionat en casos de blanqueig de diners i tràfic de drogues i implicat en un cas d’extorsió al seu amic i company de selecció, Mathieu Valbuena.

Aquest precisament ha estat el que ha tingut més ressò i el que ha precipitat finalment la seva exclusió del combinat francès. Benzema va ser apartat inicialment de la selecció per un control judicial que li impedia apropar-se al menut futbolista de l’Olympique de Lyon i impedia la convocatòria simultània dels dos jugadors, però un cop va concloure la primera part de la investigació i es va aixecar parcialment aquesta prohibició algunes veus van mostrar-se contràries al seu retorn.

El punta del Real Madrid, que continua imputat, va quedar a disposició del seleccionador i de la federació, que han pres la decisió última de deixar-lo fora. Tot i que el ‘9’ ha mostrat novament la seva decepció, haurà de prendre’s un estiu de descans i reflexionar, de la manera més dura, sobre els motius de la seva absència. Perquè com recorda la federació al seu comunicat, el mèrits esportius conformen un criteri important, però no exclusiu, i a la vida de Karim Benzema no tot són gols.