Adobe ha decidit finalment desfer-se de la marca Adobe Flash Professional i el nom, optant ara per Adobe Animate CC com a producte principal

Adobe Animate CC el substitut del Adobe Flash | Diari CatalàAmb Adobe Flash Professional fora de joc, el nou Adobe Animate CC lògicament es centra en HTML5 i està previst que arribi al públic al gener de 2016. Com Flash ja no és l’estàndard d’Internet, els usuaris poden sentir-se lliures per a desactivar-lo en tots els sistemes.

Adobe Flash va néixer al 1995 de la mà de Jonathan Gay, fundadr de FutureWave Software, qui després va dissenyar un software anomenat SmartSketch. A aquest híbrid el va batejar com Future Splash Animator.

Aquell mateix any, Macromedia va adquirir el software i decideix reanomenar-lo com Macromedia Flash 1.0., Una eina d’animació i plugin opcional per navegadors web, fina a arribar a la versió 8.0., tornant-se més popular i es converteix en el plugin estàndard de gairebé tots els navegadors.

El 2005 Adobe Systems va adquirir Macromedia, pel que Flash va ser inclòs en el seu conjunt de software passant a cridar Adobe Flash Professional. A partir de 2007 Adobe va llançant diverses versions, afegint en cadascuna d’elles característiques per intentar que el software estigués més preparat per a les necessitats tecnològiques que anaven sorgint.

Malgrat que tots els seus esforços, el Software s’ha anat devaluant a causa de nombrosos problemes de seguretat i de rendiment. De fet, YouTube i Twitch han anat eliminant Flash progressivament, Mozilla ho bloqueja per defecte i recentment, Amazon, Google i Facebook han demanat la seva supressió definitiva.

Actualment els estàndards oberts com HTML5 han evolucionat prou per a igualar les capacitats de Flash i els usuaris d’Adobe han manifestat el desig que les aplicacions del grup, progressin i suportin els estàndards web actuals. D’aquesta manera Flash torna a canviar de nom novament. Adobe enterra la denominació Flash per substituir-la per Adobe Animate CC.

Els usuaris podran utilitzar, partir del 2016, una eina per desenvolupar contingut HTML5, mantenint la compatibilitat amb el seu ja avantpassat Flash.

Per mes informació consulteu la web de Adobe.com