L’artista estrena, aquest diumenge 22 de maig, la funció ‘Amaya, el musical’, al Centre Cívic Cotxeres Borrell

Diu a la seva web que és Showman, cantant i ballarí. I és que Adrià Garcia, o més conegut ara com Adrián Amaya, ho té tot. L’artista polifacètic, amb una veu i un carácter insòlit, pujarà, aquest diumenge 22 de maig a l’escenari del Centre Cívic Cotxeres Borrell, per estrenar ‘Amaya, el musical’, un projecte en homenatge a l’artista Antonio Amaya i amb el que enamorarà a tots els assistens amb la seva emoció i el seu carisma.

 

Com sorgeix la idea de realitzar el projecte ‘Amaya, el musical’?
La idea va sorgir des del moment que vaig conèixer a l’artista Antonio Amaya. Des que el vaig veure, el seu personatge em va atrapar i em va agradar tant la seva formar d’actuar, d’interpretar, de cantar, o, simplement, de dir la cançó, que vaig decidir seguir el mateix camí que ell. Crec que aquest any és el moment de fer-li un gran homenatge.

Per què Antonio Amaya és una icona de referència?
Antonio Amaya va tenir una vida dura. Va ser valent i, alhora, era una persona peculiar. En resum, ho tenia tot. Tenia una personalitat molt forta i molt marcada però el que més vaig admirar d’ell és que cada cop que sortia a l’escenari a l’època de Franco als anys 50, feia el que li donava la gana i, això avui en dia, molt pocs ho fan. Era un ‘showman’, ho feia tot i penso que va ser pioner d’un estil únic a l’escenari en aquella època.

Adrián Amaya a l'escenari del musical | Diari Català
Foto: Adrián Amaya a l’escenari del musical

De dir-te Adrià Garcia, t’has passat a Adrián Amaya. Per què aquest canvi de nom a castellà i el canvi de cognom?
El nom és perquè com faig Cobla i és un gènere bastant arrelat a Espanya, en general, crec que Adrián quedava millor. El tema d’Amaya, en realitat, és el meu segon cognom, però en honor a aquest artista, i també perquè en el meu treball actual em van aconsellar que aquest cognom quedaria millor en comptes de García, vaig decidir anomenar-me així per sempre.

La mare sempre m’ha dit: “Abans de caminar, ja ballaves”

Cantes, balles, fas teatre… Ets un artista polifacètic. Des de petit sempre has tingut clar aquesta professió?
Sí, absolutament. La mare sempre m’ha dit “abans de caminar ja ballaves”. Jo penso que és una cosa amb la qual neixes. Ho portes a dins, un artista es neix, s’educa però es neix. No tinc antecedents perquè, ni els meus pares, ni els meus avis es dediquen a la música. El que sí que és cert és que ma mare sempre m’ha inculcat la música, perquè a ella l’apassiona escoltar-la.

Quins han estat els teus ídols?
Precisament jo no he sigut mai de Cobla. Els meus ídols sempre han estat Nino Bravo i Camilo Sesto. Va ser més tard, quan a catorze anys, em va captivar el món de la Cobla. La primera cançó que vaig cantar a la meva vida va ser la de ‘Noèlia’.

Adrián Amaya a la seva web | Diari Català
Foto: Adrián Amaya a la seva web

Sempre has estat un noi valent i decidit. I d’aquesta empenta vas decidir traslladar-te de Barcelona a Benidorm per treballar al ‘Molino Benidorm’? Com va ser aquesta decisió, com et va afectar i com estàs allà, actualment?
El tema del Molino de Benidorm va sorgir aquí a Barcelona quan jo tenia quinze anys i ja feia les meves primeres passes professionals. I en un dels bols que vaig efectuar a la festa major del barri del Paral·lel, em va veure el representant artístic del Molino, el Dino Diana i al cap de dos mesos de veure’m en aquella actuació em va trucar perquè treballés amb ell. Fa 4 anys ara que participo a Benidorm en un show anomenat ‘Cómico Musical’, revista de varetes amb showmans, transformistes, cantants… Estic encantat.

La teva directora artística dAmaya, el musical’ és la Marina Julià. Com és treballar amb ella?
Vaig pensar en Marina perquè em guiés en aquest espectacle perquè jo no tinc molta experiència. Jo sóc artista, però hi ha certs terrenys on jo mai m’he ficat. Fer una producció jo sol per mi era massa repte. Treballar amb ella és una experiència única i molt agradable perquè et fa fer les coses més fàcils. A més, vaig ésser alumne seu de teatre a l’escola musical Coco Comin i sé com ella treballa i m’agrada per la passió que hi posa a cada repte que es planteja. Li va fer molta il·lusió aquest projecte.

Per què la gent ha de venir a veure ‘Amaya, el musical’?
Perquè és una part de la història de l’espectacle que mai ha de quedar en l’oblit. Aquest espectacle va dedicat especialment per tota la gent jove que li agradi el món de la Cobla i, molt especialment, als fans d’Antonio Amaya. Si tenen aquests dos requisits, no se’n penediran de vindre a gaudir de la funció i se sorprendran.

Algun desig que et quedi per cumplir?
Continuar treballant en el món de l’espectacle, que és el que de veritat m’omple de felicitat. Vull fer en un futur proper un espectacle de teatre amb música i amb ball. Hi haurà vàries persones en escena i no seran actors, sinó que serà amb gent gran. No puc revelar res més.