Una diana en fora de joc del davanter del Athletic Club derrota a la selecció catalana. Pau López, porter del RCD Espanyol, és considerat el millor jugador d’un partit en el qual Aleix Vidal torna a vestir-se de curt

El Trofeu del Centenari, partit que commemorava els primer duel entre catalans i bascos, se’n va cap al País Basc gràcies al gol d’Aduriz; ara bé, els espectadors van marxar contents cap a casa gràcies a l’ambient de festivitat viscut durant tot el partit. De fet, durant el partit va haver-hi de tot: joc vistós, grans aturades -Pau López va ser considerat el millor jugador del partit- i polèmica, arrel el gol en fora de joc del davanter de l’Athletic Club i un d’anul·lat per les mateixes circumstàncies a Gerard Moreno.

La selecció catalana de futbol va caure per la mínima després del gol d’Aduriz en els últims minuts de la primera meitat. Pau López va evitar en més d’una ocasió el gol del combinat basc, però res va poder fer després d’una gran combinació entre el davanter i Illarramendi.

Intensa primera meitat

Amb Piqué, Busquets, Verdú, Jordi Alba, Sergio García i companyia sobre la gespa, la selecció catalana va desplegar un gran joc durant el primer temps. Les internades per les bandes de Jordi Alba i Aleix Vidal -futbolista que a partir del 2016 ja podrà jugar i comptar per Luis Enrique- van ser constants. Només va faltar encert de cara a porteria; un encert que sí van tenir els bascos per inaugurar el marcador.

El segon temps, marcat pels canvis de futbolistes, va tenir a una selecció catalana que va buscar sense sort l’empat. Gerard Moreno va aconseguir batre a Riesgo, però Estrada Fernández va anul·lar la diana pel fora de joc del davanter del RCD Espanyol.

Amb la victòria, Euskadi àmplia la seva bona ratxa contra la selecció catalana. Dels 12 partits en els que s’han enfrontat, Catalunya n’ha guanyat un, n’ha empatat cinc i n’ha perdut sis.