Els treballadors d’autobusos de TMB rebutgen el preacord del conveni laboral

0
autobusos
Foto: CGT Catalunya

1.746 treballadors d’autobusos van votar en contra del preacord. Les organitzacions del comitè de vaga reclamen l’obertura de la taula de negociació i exigeixen la dimissió de la presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal.

 

La plantilla de treballadors d’autobusos de TMB han rebutjat per 1.746 vots en contra i 1.278 vots a favor el document de preacord de conveni col·lectiu que van pactar la direcció de l’empresa i els sindicats CCOO, UGT i SIT, segons ha informat el sindicat CGT.

En el comunicat emès per aquest sindicat, les organitzacions sindicals del comitè de vaga (CGT, Actub, COS, USOC, CNT i BS) exigeixen la dimissió de la regidora de l’Ajuntament de Barcelona i presidenta de TMB, Mercedes Vidal.

El comitè de vaga assegura que amb aquest resultat queda clar que els treballadors consideren que amb el preacord no quedaven resoltes les seves reivindicacions i que mantenen la seva disposició a favor de la mobilització per aconseguir-les.

Segons el comitè de vaga, el contingut del preacord que es va posar a votació en l’assemblea de treballadors celebrada aquest dilluns era bàsicament el mateix que es va pactar fa tres mesos, tot i que en petits canvis “per fer-lo més atractiu a la plantilla”.

En el redactat “només quedava clar que es tornaven a blindar les condicions econòmiques i de beneficis socials que els mantenen el directius i el treballadors fora de conveni“, segons el comunicat.

El comitè de vaga torna a demanar la dimissió de la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, pel “seu comportament antiassembleari i antisindical” i per intentar “blindar” els sous i beneficis socials dels directius de la companyia de transport.