Agressions: quan la proximitat esdevé un perill

0

La proximitat entre polítics i ciutadans és un factor clau de cara les campanyes electorals, però quines conseqüències pot tenir? Recopilem unes quantes imatges d’altres agressions a polítics

Ahir al vespre, el cap de l’Executiu espanyol va realitzar una ‘passejada electoral’ per Pontevedra amb el seu equip. La primera reacció del Mariano Rajoy durant la seva estada a Galícia va ser aquesta:

RajoylovesGalicia

 

La proximitat entre els polítics i la ciutadania pot ser un factor essencial perquè un polític pugui obtenir una major popularitat o carisma. Evidentment, tot això repercuteix directament en la captació de vots d’un determinat partit. Sempre és preferible que un líder es passegi pels nostres carrers, que conegui la nostra gent, que ens escolti… però, quins són els límits de la proximitat? És sempre positiu tant per la ciutadania com per el propi polític?

Durant la passejada, Mariano Rajoy va ser agredit per un jove de 17 anys que, suposadament, volia fer-se una selfie amb ell. Aprofitant l’ocasió, el jove li va etzibar un contundent cop de puny al cap de l’Executiu espanyol. No obstant això, Rajoy no va perdre l’esperit positiu i va aprofitar l’ocasió per agrair les mostres d’afecte que va rebre després de l’atac:

Tweet Rajoy

No obstant això, les agressions a polítics han deixat de ser una cosa insòlita, no només a Espanya però també a la resta del món. Les passejades, manifestacions, els mítings i fins i tot les rodes de premsa són els escenaris on es poden presenciar aquesta classe de fets. Diari Català recopila una sèrie de les agressions a polítics més rellevants en el context nacional i internacional:

 

Xavier García Albiol

Aquest cop, però, va ser Xavier Garcia Albiol, secretari d’organització del PP a Catalunya i president del grup municipal del PP a Badalona, qui va agredir un manifestant a Martorell durant un acte preelectoral del partit, l’any 2006:

George Bush

Durant una roda de premsa de Bush a Iraq, un periodista va llançar una sabata al polític mentre cridava: “aquest és el teu petó d’acomiadament, tros de gos!”:

Silvio Berlusconi

El primer ministre italià, Silvio Berlusconi, va ser agredit a la sortida d’un míting electoral. L’atacant va atacar Berlusconi amb una reproducció en miniatura de la catedral de Milà, que li va provocar greus ferides a la boca:

Erdogan

El primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, va ser agredit durant una manifestació de persones que denunciaven l’enderrocament d’una mina de carbó. Alguns representants del partit d’Erdogan també van agredir alguns manifestants:

 

Inmaculada Sequí

La candidata més jove d’Espanya, presidenta de Vox Cuenca amb només 19 anys, va rebre una pallissa davant el portal de casa seva a crit de “feixista”:

 

José María Ruiz-Mateos

Un clàssic de les agressions a Espanya. Ruiz-Mateos va agredir al que havia sigut ministre d’Economia, Miguel Boyer a la sortida d’un jutjat. “¡Que te pego, leche!” va ser el tret de sortida d’una sèrie de cops de puny que van anar a parar al cap de l’exministre socialista: