Agricultura xifra en 339 les hectàrees de fruiters danyades per la pedregada a Lleida

0
Pedregada
EP: Pedregada
Pedregada
EP: Pedregada

La tempesta de dijous va danyar 339 hectàrees de fruiters a Lleida, 179 de poma i 160 de préssec

La tempesta va passar inicialment pels municipis d’Almacelles, Almenar, Alfarràs, Alpicat, Torrefarrera, Raïmat i Lleida, i en una segona fase va descarregar també sobre els municipis de Torres de Segre, Soses, Seròs, Aitona, Alfés, Sarroca, i Torrebesses.

   Els danys són considerables en algunes varietats de poma encara per recol·lectar com la Pink Lady i la Fuji i de préssec tardà, més localitzats a la zona mitjana i nord de la comarca.

Segons Agricultura va caure pedra d’un centímetre de diàmetre i els danys estan entorn del 30% d’afectació, podent ser més elevats depenent de la zona i de les varietats, com la poma Pink Lady i la pera Flor d’Hivern, amb la pell més sensible, on poden arribar al 60%.

Unió de Pagesos ja ha demanat aquest divendres a la Conselleria d’Agricultura que faci una valoració ràpida i acurada dels danys ocasionats per la calamarsa, que segons el sindicat va afectar Torrefarrera i els seus voltants, especialment al nucli de Malpartit on hi ha hagut danys del 100%, a Alpicat i part del municipi d’Almacelles.

El sindicat considera, en una primera valoració, que hi ha hagut danys en poma Fuji, pera Flor d’hivern que no havia estat agafada i poma Golden, que s’acabava d’agafar.