AirBar, el dispositiu que converteix la pantalla del teu portàtil a tàctil, una bona opció si vols provar aquesta tecnologia ja que té un preu molt atractiu

AirBar proporciona control tàctil a qualsevol PC | Diari CatalàL’avanç dels híbrids al mercat de consum mostra una clara tendència cap als equips que barregen els avantatges del tablet i el PC, però hi ha dispositius que, el dia d’avui, necessiten una mica d’ajuda externa. Aquí intervé AirBar, el gadget que converteix la pantalla del teu portàtil a tàctil per a penes 49 dòlars.

L’inconvenient és que, de moment, només està preparada per funcionar en portàtils de 15,6 polzades amb Windows 8 (o versions superiors) i Chromebooks. I és que el suport per OS X és molt limitat.

Com funciona AirBar?

AirBar proporciona control tàctil a qualsevol PC | Diari CatalàL’accessori projecta un camp de llum invisible en la superfície del panell que permet que interactuem amb la pantalla, de la mateixa manera que passa en W8 o W10. Tot això és possible gràcies a la tecnologia zforce AIR NEONODE.

La barra se situa sota el panell i s’acobla al dispositiu que vulguis convertir en tàctil a través d’un sistema magnètic que porta incorporat. A més està connectada a l’alimentació del PC, així com a les dades del mateix a través d’un port USB.

La companyia que ha desenvolupat el gadget AirBar assegura que no té, pràcticament, cap repercussió sobre l’autonomia, encara que caldrà esperar a la seva presentació oficial per veure com es comporta.

No es necessiten instal·lar controladors ni realitzar calibratges per començar a usar-lo, sigui amb els dits o amb un llapis digital. La companyia no ha donat molts detalls sobre com funciona Airbar, llevat que usen una tecnologia a la qual han anomenat zforce AIR, però han indicat que estarà present en el CES de Las Vegas a principis de gener.

Hi haurà diversos models disponibles per a diferents mides de pantalla, i el primer a vendre serà el de monitors de 15,6 polzades per 49 dòlars.