Airbus fabricarà 900 satèl·lits per a una xarxa global d’internet

  0
  Airbus fabricarà 900 satèl·lits per a una xarxa global d'internet

  Airbus fabricarà 900 satèl·lits per a una xarxa global d'internet

  Airbus construirà la major constel·lació de satèl·lits

  La carrera per portar Internet a tot el planeta està més viva que mai. Aurbus vol construir la constel·lació més gran de satèl·lits fins avui.

  Et sona aquesta notícia?, és possible, en els últims mesos hem parlat en diverses ocasions de projectes que ja estan en marxa per aconseguir un únic objectiu: proporcionar connexió a Internet en qualsevol lloc.

  Ara coneixem que Airbus és la companyia triada per l’empresa OneWeb per construir 900 satèl·lits que portaran Internet a qualsevol racó del planeta. OneWeb és una empresa privada fundada i finançada per Qualcomm i Richard Branson, fundador del grup Virgin, el cost del qual del projecte d’un Internet global ascendeix als 2.000 milions de dòlars.

  Airbus revoluciona la fabricació de satèl·lits: fins a quatre per dia

  Airbus fabricarà 900 satèl·lits per a una xarxa global d'internet

  Airbus Defence and Space ha estat seleccionada per la companyia OneWeb per construir una constel·lació de 900 microsatélites amb l’objectiu de millorar la connectivitat a internet des de l’espai a tothom. La signatura d’aquest acord suposa una revolució en la indústria aeroespacial en plantejar la fabricació de diversos satèl·lits al dia. Les primeres naus es llançaran en 2018.

  El gegant aeroespacial europeu, Airbus, va a construir la constel·lació més gran mundial de satèl·lits. Aquesta empresa produirà 900 naus espacials per OneWeb, una companyia britànica que pretén ampliar l’accés a internet i portar-ho a zones del planeta on encara no es gaudeix d’aquest servei.

  L’acord va ser anunciat aquesta setmana en el saló Aeronàutic de París (França) i implica la producció de 900 satèl·lits, cadascun amb un pes menor de 150 kg. Està previst que les primeres naus siguin llançades a la seva òrbita terrestre baixa en 2018.

  Airbus fabricarà 900 satèl·lits per a una xarxa global d'internet

  Fer equip amb OneWeb amb el requisit de produir diversos satèl·lits petits cada dia, ens ha inspirat per desenvolupar dissenys i processos innovativos per reduir dràsticament els costos en grans volums per a aplicacions espacials d’altes prestacions, assenyala François Auque, responsable de Sistemes Espacials d’Airbus.

  Un projecte nou

  Ningú ha construït mai un satèl·lit en un dia, i nosaltres fabricarem varis cada dia“, destaquen des d’Airbus. Aquest anunci de la companyia de construir diverses naus cada jornada suposa tota una revolució en la fabricació de satèl·lits aeroespacials.

  Per la seva banda, Brian Holz, responsable de OneWeb ha assenyalat que la combinació de la innovació i les tècniques de fabricació en grans volums de l’avió A350 d’Airbus, sumat a la seva història en la construcció de sistemes espacials, “ens ajudarà a lliurar el sistema OneWeb a temps per subministrar una connectivitat fiable als nostres clients”.

  Hem reunit els millors recursos per aconseguir que internet sigui accessible per a tots”, conclou Holz.
  Les primeres 10 unitats es fabricaran en les instal·lacions d’Airbus Defence & Space a Tolosa de Llenguadoc, França, per més tard traslladar-ho tot a una fàbrica dedicada en Estats Únidos.

  La data objectiu és l’any 2018, moment en el qual es posaran en òrbita 700 satèl·lits (la resta són backups) a una òrbita baixa per aconseguir cobrir per complet La Terra i proporcionar Internet d’alta velocitat equivalent a les actuals xarxes de fibra.