L’ACB va organitzar aquest dimecres un acte d’homenatge a Aíto García Reneses pels seus 50 anys en la màxima categoria del bàsquet espanyol

L’acte, que va tenir a la Sala Truss del Barclaycard Center de Madrid, nova seu oficial de l’ACB a la capital, va servir perquè la lliga atorgués a Aíto la màxima distinció de l’organització amb la presència d’un ampli nombre de personalitats que han coincidit al llarg de la trajectòria de l’actual entrenador de l’Herbalife Gran Canària.

Francesc Roca va anunciar una candidatura perquè Aíto estigui al Basketball Hall of Fame.

La 2015-16 constitueix la 50ª temporada d’Aíto a la lliga espanyola. A les seves 10 temporades com a jugador, repartides entre Estudiantes i FC Barcelona, ​​se li afegeixen altres 38 com a entrenador (Cercle Catòlic / Cotonificio Badalona, ​​Joventut, FC Barcelona, ​​Unicaja, Bàsquet Sevilla i CB Gran Canària), a més d’altres 2 com a manager general del FC Barcelona.

Més enllà del seu ampli palmarès, Aíto García Reneses ha estat clau en el desenvolupament del bàsquet a Espanya a tots els nivells, convertint-se en una referència d’aquest esport. La seva guia ha estat vital per al desenvolupament de molts jugadors joves que es van convertir en estrelles i tant els seus mètodes de treball com les seves innovacions tècniques han exercit una poderosa influència en diverses generacions d’entrenadors de primer nivell (Pascual, Pedro Martínez, Sito Alonso, Joan Plaza, Salva Maldonado…).