Ajornada la ‘marxa contra la por’ a Brussel·les

0

Les autoritats belgues han demanat a l’organització de la marxa que s’ajorni per motius de seguretat

Els convocants de la Marxa Contra la Por han anunciat un ajornament sense data de la manifestació prevista per a aquest diumenge en record de les víctimes dels atemptats terroristes de dimarts passat, de manera que atenen les peticions de les autoritats.

El ministre de l’Interior belga, Jan Jambon, i l’alcalde de Brussel·les, Yvan Mayeur, han demanat l’ajornament durant “unes setmanes” per donar prioritat a la investigació i per motius de seguretat. “Tenint en compte que la prioritat actual de la policia és la investigació, demanem que no hi hagi manifestacions demà”, han fet saber en una roda de premsa celebrada a la seu del ministeri de l’Interior.

“Per descomptat que compartim l’emoció del poble però demanem que les manifestacions siguin ajornades algunes setmanes”, han explicat a través d’una declaració conjunta, sense donar una data concreta.

El nivell d’alerta terrorista continua al 3, per la qual cosa es requeriria un dispositiu considerable per garantir la seguretat a la manifestació, fet que aniria en detriment de la investigació, han argumentat Jambon i Mayeur.

En realitat la manifestació no ha calgut que fos prohibida, ja que no s’havia presentat una sol·licitud formal per a la mateixa a les autoritats de Brussel·les. La iniciativa va sorgir d’Emmanuel Foulon, portaveu de l’eurodiputat socialista Marc Tarabella, i altres ciutadans i no hi havia cap tipus d’estructura ni mecanisme de seguretat previst, motiu pel qual les autoritats van sol·licitar l’ajornament.

“La seguretat dels nostres ciutadans és la prioritat absoluta”, ha afirmat Foulon a través d’un correu electrònic. “Estem totalment d’acord amb la petició de les autoritats per endarrerir aquest pla a una data posterior. Demanem als ciutadans que no vinguin a Brussel·les aquest diumenge”, ha afegit.