Alan havia aconseguit aquest mes que un magistrat autoritzés el canvi de nom en el seu DNI malgrat ser un menor d’edat

Segons informa el diari 20 minutos a la seva versió digital sobre la mort d’Alan, un adolescent transsexual de la província de Barcelona, havia aconseguit aquest mes de desembre que un magistrat li autoritzés a canviar el nom en el seu DNI. Tenia el suport de tota la seva família, però li faltava el de l’entorn escolar. I aquest dijous s’ha suïcidat. La seva mare donava aquest divendres la trista notícia a l’associació de famílies de menors transsexuals Chrisallys: “Assec en l’ànima haver de donar aquesta terrible i trista notícia. El nostre fill Alan s’ha tret la seva curta vida als 17 anys. No va poder amb la pressió de la societat i ens ha deixat per sempre. Moltes gràcies per tot el vostre suport rebut”.

“Aquesta era el primer Nadal que vivia d’acord a la seva identitat, la primera a la qual celebrar un DNI recentment estrenat, la primera a la qual hi hauria festa a casa des de feia molts anys però, tràgicament, ha resultat ser l’última”

Alan, de 17 anys, havia sofert “assetjament escolar” per la seva transsexualitat al seu centre educatiu, la qual cosa li va portar a ingressar amb diagnòstic de “depressió” a l’Hospital Clínic de Barcelona. El jove va sortir del centre hospitalari i es va canviar d’institut, però també al nou centre va patir “situacions de bulling”, segons Chrisallys. Pel que sembla, la família i l’equip directiu del nou institut tenien ja prevista una reunió per “fer front a aquesta situació” després de les vacances nadalenques. No va poder amb la pressió de la societat i ens ha deixat per sempre “Avui totes les famílies de Chrysallis estem amb Alan i la seva família”, resa el missatge de condolences publicat per l’associació.

“Aquesta era el primer Nadal que vivia d’acord a la seva identitat, la primera a la qual celebrar un DNI recentment estrenat, la primera a la qual hi hauria festa a casa des de feia molts anys però, tràgicament, ha resultat ser l’última”, explicava la seva vicepresidenta, Saida García per telèfon a 20minuts. Al seu judici, ha estat “la pressió i incomprensió en l’àmbit escolar han pogut amb Alan i aquesta nit ha decidit deixar de caminar entre nosaltres”. Des de Chrisallys, col·lectiu que assessoren a unes 200 famílies de tota Espanya, van afegir en el seu comunicat a la web: “No hi ha paraules per acompanyar aquest dolor ni per expressar la indignació, frustració i vergonya davant unes administracions que mai arriben a temps, que van sempre per darrere de les necessitats de la infància i adolescència transsexual”. Al mateix temps que van assegurar que seguiran “lluitant perquè la societat respecti a les nostres filles i fills, però a Alan ja no li servirà”.

Alan era un dels dos menors catalans que havien aconseguit aquest mes de desembre que en el seu DNI posés el nom amb el qual s’identificava. Eren els primers a aconseguir-ho a Catalunya, i a la resta d’Espanya, altres 25 menors ho han aconseguit malgrat que la legislació diu que per canviar-se el nom al DNI cal ser major d’edat i comptar amb preceptius informes mèdics.