Albert Ballesta jura carrec alcalde girona
Albert Ballesta, durant la seva invetidura com alcalde de Girona | Foto: Europa Press

Albert Ballesta no aconsegueix aprovà el cartipàs malgrat rebaixar-se el sou però no es planteja plegar

 

El nou alcalde de Girona, Albert Ballesta –designat malgrat ser el número 19 de la llista de CDC-, esta tenint un inici difícil de legislatura municipal. Si fa un parell de dies l’aprovació del cartipàs municipal –document de funcionament intern- es donava quasi per feta gràcies a un acord amb PP i Ciutadans, en el ple d’aquest dijous el partit ‘taronja’ es van fer enrere i aquest cartipàs no es va poder tirar endavant.

El punt on CDC no ha trobat el recolzament dels partits nacionalistes com ERC i CUP ha estat el del sou de l’alcalde. Si en un primer moment Ballesta va suggerir un sou de 73.000 euros –ERC demanava 68.000-, aquest dijous, i a la vista del pas enrere de Ciutadans, l’alcalde gironí va decidir rebaixar el sou fins els 68.500, però no ha sigut suficient per aconseguir ni el suport dels republicans ni dels cupaires. Informa Europa Press que la no aprovació del cartipàs provoca que l’alcalde segueixi sense sou ni seguretat social, i només cobrarà per assistències.

Malgrat la derrota política, Albert Ballesta no es planteja dimitir. Almenys així ho veu la portaveu de CDC, Marta Pascal, que ha parlat aquest divendres al matí a El Món a RAC1 envers el que està passant a Girona. “Tirarem endavant i seguirem buscant acords” ha manifestat Pascal, que no considera que Ballesta hagi fracassat.

 

Complicada situació per Ballesta

Sembla que Ballesta té el suport sincer del seu partit, però la situació al Consistori encara és complicada. D’una banda, el pacte amb forces antagòniques als convergents, com són PP i Ciutadans s’ha demostrat difícil. En el darrer moment la portaveu gironina de Ciutadans, Miriam Pujola, va voler lligar el seu suport al cartipàs a la retirada de Girona de l’Associació de Municipis Independentistes, proposta rebutjada per CDC. En paraules de Carles Ribas, portaveu del partit a Girona, no es plantegen “renunciar al nostre ADN”.

Però sembla que CDC tampoc pot mirar, almenys de moment, cap a l’esquerra i els nacionalistes, que fins i tot van acusar Ballesta de “aliar-se amb el diable” en el darrer ple. En aquest sentit, Ribas també ha criticat a ERC-MES, recordant-los que se’ls hi ha ofert en tres cops formar part del govern però que els republicans s’hi han negat. Precisament Esquerra aposta també que es negociï en aquest cartipàs el nombre de càrrecs de confiança, que Ballesta xifra en set mentre que ells veuen amb millors ulls quatre.

Els propers passos de Ballesta han d’anar ara encaminats a buscar un pacte que asseguri l’aprovació de cartipàs per poder garantir el funcionament orgànic del Consistori gironí i poder gestionar amb tranquil·litat tots els temes estrictament polítics.

 

Compartir
Article anteriorLa vaga a Rodalies, sense gaires incidents
Article següentAvís de nevades a 26 comarques
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]