Albert Llovera passa d’un cotxe a un… camió!

El pilot paraplègic de ral·lis Albert Llovera ha agafat l’últim tren per participar en el proper Dakar. Encara que estava sense cotxe, una oferta a última hora el portarà a competir a Argentina amb un camió Tatra de Bonver Dakar Project.

Albert Llovera afronta un nou repte. El pilot andorrà disputarà el Dakar i ho farà als comandaments d’un camió Tatra amb motor Renault de 920 CV gestionat per l’equip Bonver Dakar Project. Un gir de 180 graus a les seves aspiracions que ha arribat en l’últim sospir, ja que es trobava sense vehicle per poder disputar el Dakar 2016. L’avantsala a la presentació de la prova l’ha dotat d’una nova oportunitat en la qual canviarà el buggy Optimus MD utilitzat en les dues últimes edicions per un vehicle enorme de més de 8.500 quilograms.

Albert Llovera - Diari Català
Albert Llovera

El desafiament per a Albert Llovera serà majúscul. L’acord ha arribat a última hora per la baixa d’un dels pilots de l’equip i el procés d’adaptació ha de ser meteòric. Llovera mai ha competit amb un camió, per la qual cosa haurà d’entendre el peculiar sistema de canvi de marxes, mentre que l’empresa que col·labora amb ell esgota tots els terminis possibles per col·locar el seu seient de pilotatge i el seu volant a mesura a la cabina del camió. Després de la presentació del Dakar 2016 a París, el Tatra viatjarà a Argentina des del port francès de l’Havre.

Albert Llovera estarà copilotat per Charly Gotlib en aquesta nova aventura que arriba als seus 50 anys i que suposa la seva quarta aparició en el Dakar. Després del seu intent fallit de completar la prova amb un Isuzu pick-up al 2007, la idea de ral·li va tornar a l’andorrà al 2014 quan va prendre part amb un Buggy Optimus MD, mateix vehicle que va utilitzar al 2015 per aconseguir el seu objectiu d’acabar el Dakar. Va finalitzar 41°, acompanyat per Álex Haro. Ara buscarà repetir aquesta proesa amb un camió i seguir augmentant la seva llegenda. Res ni ningú pot frenar a Albert Llovera!

Albert Llovera - Diari Català
Albert Llovera

El Tatra que usarà Albert Llovera en el Dakar 2016 és molt semblat al de la foto.

Fotos: Albert Llovera