És una d’aquelles notícies que saben greu donar-les. Albert Moncasi va confessar fa uns dies que deixava el bàsquet, la seva gran passió

Aquesta temporada, malgrat les ofertes, va decidir no començar-la smb algún equip i ara acaba de ratificar la seva decisió de no seguir a les pistes. La seva última experiència va ser la passada campanya a LEB Or amb el Planasa Navarra.

“Malgrat la bona temporada, la lesió que vaig patir i les molèsties que he seguit arrossegant després de l’operació han fet que la meva il·lusió i passió per aquest esport s’hagin anat apagant. Crec que ara, després d’haver acabat els estudis universitaris (Ciències Empresarials i Administració i Direcció d’Empreses) és el moment adequat per fer la transició cap a un nou projecte professional que m’apassiona tant com el bàsquet: el món financer “.

De Moncasi sempre s’ha esperat moltíssim amb els seus 2,10m i bona qualitat tècnica. La seva formació, després de començar a jugar a la seva localitat natal, Premià, amb 12 anys, va transcórrer al Barcelona, ​​amb el qual va debutar en la temporada 2007-08. Els seus altres equips ACB van ser Gran Canària (2008-09) i Múrcia (2009-10). Un total de 56 partits en l’elit amb poca pista (8 minuts i 2,5 punts).

Des de llavors, no hi ha hagut campanya que hagi faltat a LEB Or, cada any en un lloc diferent: Girona, Lleida, Menorca, Alacant, Andorra, Palència… Fins i tot va treure el cap a l’estranger amb la Benetton de Treviso (Itàlia).