Albert Ramos, tennista de Mataró i número 49 del rànquing ATP, repassa amb ‘Diari Català’ els seus aspectes personals i alguns del seus millors moments

A l’octubre de l’any passat vas guanyar Roger Federer a Shanghai, quina sensació es viu després de guanyar un tenista considerat com el millor o un dels millors de la història?

Ho considero una mica un regal al treball, a l’esforç. La veritat que estic molt content perquè va ser en un partit molt igualat, molt disputat, i guanyar a un jugador que, de moment, és el millor jugador de la història… La veritat que sí, és una gran satisfacció.

Creus que aquest ha estat el millor partit de la teva carrera?

No, és difícil, és la millor victòria, però no sé si el millor partit en quant a joc. A vegades es difícil calibrar, perquè si que vaig jugar molt bé, però no sabria dir si va el dia que vaig jugar millor de la meva carrera.

Afecta la superioritat teòrica que tenen rivals superiors com Federer durant l’enfrontament?

Són partits molt complicats, jugadors amb molta experiència i molt de nivell. Saps que quan surts a jugar el més normal és que no guanyis, però sempre hi ha la petita possibilitat que el resultat se’t doni, com va passar aquell dia. Has de creure que la victòria pot caure del teu costat.

Jugues més alliberat contra aquests adversaris pel fet de no estar obligat a guanyar?

No sabria dir si jugues més alliberat, perquè al principi també estàs més nerviós, perquè jugues a la pista central, amb un jugador tan bo, molta gent… Però sí que és cert que a la que va anar passant el partit si que vaig jugar bastant tranquil.

Quin és del teu torneig favorit dins del circuit de l’ATP?

N’hi ha molts que m’agraden, però evidentment el Godó, perquè és el de casa. També m’agrada el de Montercarlo. Hi ha bastants, la veritat, perquè els campionats estan gairebé tots molt bé, ens tracten d’una manera fantàstica i l’organització sempre intenta que estiguem el més còmodes possible.

Albert Ramos - Diari Catala

En un esport tan exigent com el tennis a nivell mental, quina és el teu mètode o solució per recuperar-te d’una derrota?

És complicat, sobretot és més difícil quan en una gira de molts dies fora de casa tens mals resultats i has de seguir perquè ve un altre campionat i no pots tornar. Aquests són els moments més complicats, però també t’hi acostumes. Porto molts anys jugant a tennis, fent viatges, jugant molts campionats seguits. Si que hi ha èpoques millors i algunes pitjors però al final t’ho has de prendre com la teva feina i cada dia intentar donar el màxim. Al final de cada any veus si ha anat bé i si els resultats han estat bons, però l’important és anar dia a dia i concentrar-te en donar el màxim.

A principis de febrer vas ocupar el lloc número 46 del rànquing ATP i ara ets el 49, consideres que aquest any pots superar el teu rècord històric? (va ser el 38è classificat al maig de 2012)

És difícil de saber, tant de bo sí, m’encantaria, per això m’entreno cada dia i ho estic intentant, però a vegades depèn una mica d’un campionat, de la sort, no sé si dir-ne sort, però de tenir una setmana on tot et surti bastant bé per poder fer una final o guanyar un campionat. Llavors si passés això jo crec que sí, que podria estar en números de millor rànquing, però no saps mai si arribarà aquesta setmana o no. El que jo intento és treballar al màxim, ser molt regular i intentar donar-ho tot cada dia, per a tenir la possibilitat d’estar a prop d’aquest rànquing i si es pot, doncs superar-lo.

Quin consideres que ha estat el millor any de la teva carrera?

Per resultats el 2012, però crec que l’any passat (2015) també en vaig fer de bons. Aquest any l’he començat amb pitjors resultats però un bon nivell de joc i crec que aquest any podria ser el millor, per a això treballo.

Quins son els objectius per a aquest any 2016?

L’únic que em marco és el de guanyar tots els partits que jugo, siguin contra qui siguin, sabent que no hi ha rival fàcil tant si són de pitjor rànquing com de millor. Cal respectar tots els rivals i si en tinc algun altre és el d’intentar millorar aspectes del joc que estic treballant per a intentar ser millor jugador.

Com és Albert Ramos quan no juga a tennis?

“Hi ha èpoques millors i pitjors, però l’important és anar dia a dia i concentrar-te en donar el màxim”

Una persona molt tranquil·la. Quan torno (dels tornejos) intento estar bastant a casa, per descansar, estar amb la meva novia, estar amb els meus amics. Sóc bastant tranquil, m’agrada veure el futbol, també és cert que no estic gaires dies a casa. Quan hi sóc, els primers dies entreno al tennis Mataró i després ja intento jugar amb jugadors de més nivell, com avui que he quedat amb el Marcel Granollers. Generalment intento desconnectar una mica els primers dies i després tornar a preparar la feina.

Sovint es diu que els tennistes teniu manies o supersticions, en tens alguna?

Sí, però les típiques, tampoc en tinc masses. Fer servir la mateixa dutxa… (riu) Una època, ara ja no tant, quan guanyava anava sempre al mateix restaurant, llavors, les setmanes que tenia sort de guanyar molts partits estava tota la setmana allà, però ara ja no, intento no fer-ne cas. Cada cop ho veig menys important i intento, que no és fàcil, desconnectar una mica quan surto del club i vaig cap a l’hotel. És una de les coses que estic intentant millorar, perquè si no estàs tot el dia pensant en tennis i tampoc és vida.

Quin és el teu millor amic dins del circuit?

Pregunta complicada. Em porto bé amb bastanta gent, però millors amics és difícil tenir dins del món del tennis, els millors amics els tinc a casa. No tinc problemes amb la majoria de jugadors i és clar que m’hi porto bé, em cauen molt bé i quan no competim en contra sí ens relacionem. Si haig d’escollir em quedo amb els amics de fora, els de casa.