Albert Rivera apressa el PSOE a definir quin pacte vol

0
Albert Rivera Congres
Albert Rivera en la seva compareixença al Congrés dels Diputats | Foto: Europa Press

El líder de Ciutadans creu que “l’única solució possible que donaria un acord més o menys estable” és un pacte entre el seu partit, els socialistes i el PP

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha instat aquest dijous el PSOE a aclarir quin tipus de pacte de Govern espanyol vol, en lloc de traslladar la responsabilitat a altres partits. En tot cas, ha insistit que “l’única solució possible que donaria un acord més o menys estable” passa per un acord de PP, PSOE i Ciutadans.

En una entrevista a Antena 3, Rivera s’ha expressat així quan se li ha preguntat si estaria disposat a participar en un acord de Govern amb el PSOE en què també estigui Podem, en el cas que el socialista Pedro Sánchez renunciï a intentar-ho amb els nacionalistes i torni a mirar Ciutadans com a soci al costat dels de Pablo Iglesias.

El líder ‘taronja’ no s’ha pronunciat sobre aquesta possibilitat i ha optat per respondre que “primer són els socialistes els que han de resoldre les seves crisis”, perquè “en el PSOE més de la meitat del partit no vol un acord amb Podem ni amb els independentistes”, així que no té sentit traslladar als altres partits la responsabilitat d’una proposta que no té consens ni dins del seu propi.

I ha insistit que “l’única solució” per a un Govern espanyol “més o menys estable” és que el PSOE segui amb ells i amb el PP, per permetre i després controlar un Govern Popular amb la “força” dels seus escons. Segons Rivera, no és possible que el PSOE governi amb 85 escons, amb els independentistes, amb Podem i amb les seves confluències, i a més amb majoria absoluta del PP al Senat.