Albert Rivera garanteix govern després del 26-J

0

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, assegura que si el seu partit és decisiu després de les eleccions del juny, hi haurà nou govern

“Jo estic disposat a renunciar a la meva cadira”, deia el líder de Ciutadans, Albert Rivera, davant els assistents al Cercle d’Economia el passat divendres. Segons el cap de llista de la formació taronja, si el seu partit és decisiu després de les generals del 26J, hi haurà un nou govern a l’Estat espanyol.

Albert Rivera va assegurar que estaria disposat a negociar amb qualsevol dels partits que “respectin el marc constitucional”, tot i que no ho farà a “qualsevol preu”. La principal demanda és que “ningú posi la seva cadira” com a condició per formar govern, i amb això estava fent referència a Mariano Rajoy el qual, ha apuntat, no pot tornar a estar al capdavant d’un nou govern.

La cadira va ser un recurs recurrent per deixar clar que cap persona va per davant d’un canvi en el govern espanyol. “Que ningú pensi més en la seva cadira que en el seu país. A veure si el canvi a Espanya dependrà de la cadira d’un president o un vicepresident”, va sentenciar.

Un altre dels punts que va defensar va ser els canvis en el marc constitucional, però amb molts més matisos que a l’inici de la campanya cap al 20-D. “S’ha de reformar, però no trepitjar”, deia Rivera, a la qual cosa va afegir que “Podemos és una esmena a la totalitat d’Espanya”.

Fidel al seu discurs centrista, Albert Rivera va apostar per una Espanya amb canvis, necessaris davant el cansament de la ciutadania i com a defensa davant el “populisme”: “si no es rerforma, ve el populisme”. Segons el líder de Ciutadans, PP i PSOE segueixen representant la vella política, que aposta per modernitzar.

El canvi a l’Estat espanyol, va explicar Rivera, ha de venir des del centre, com ho va fer durant la Transició amb Adolfo Suárez. Per això, creu que “acabar amb la centralitat és un error greu”. Aquest centre s’aconsegueix segons Ciutadans amb un programa que té com a pilars una “reforma econòmica i constitucional”, la defensa d’un “estat del benestar social” i “una Espanya amb política internacional i amb un paper a Europa i al món”.