Albert Rivera ha assistit a la recepció dels reis al Palau Reial

0
Albert Rivera Ciutadans
Albert Rivera en una imatge d'arxiu | Foto: Europa Press.
Albert Rivera
EP: Albert Rivera

“Per ser president d’Espanya s’ha de celebrar el dia d’Espanya”

El candidat de C’s a la Presidència del Govern, Albert Rivera, ha afirmat aquest dilluns que “per ser president d’Espanya s’ha de celebrar el dia d’Espanya” i que per això ha assistit a la recepció dels reis al Palau Reial amb motiu de la Festa Nacional.

Sobre l’absència del líder de Podem, Pablo Iglesias, en aquest mateix acte institucional al qual també estava convidat, Rivera ha dit que “ell sabrà per què no ve”, però que per aspirar a ser president s’hi ha d’assistir: “Hi ha milions de ciutadans que ens voten i s’han de respectar“.

Segons la seva opinió, no s’ha de confondre la festa del 12 d’octubre amb el dia de la Monarquia, i ha manifestat que s’ha de “perdre el complex” d’estar orgullós de ser espanyol no només des de les institucions, sinó també al carrer: “Felip VI no és el problema d’Espanya”.

Per a Rivera, per estar en política s’ha “d’anar més enllà del cabreig”, referint-se a Podem, i fer propostes, com ha dit que ell fa, perquè l’objectiu és governar un país.

Així ho ha indicat en conversa informal amb els periodistes durant la recepció al Palau Reial, on ha estat el centre de totes les mirades perquè era la seva primera participació en els actes del 12 d’octubre.

NO HA CONVERSAT AMB RAJOY

De fet, se l’ha vist conversant amb els reis; el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez; la ministra de Foment, Ana Pastor, i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, entre d’altres assistents; tot i això, no ha parlat amb el president del Govern, Mariano Rajoy, que se n’ha anat bastant aviat.

Amb Felipe i Letizia, Rivera ha comentat la seva passió per Astúries, terra que visitarà aviat, i les perspectives de C’s amb vista a les eleccions generals del 20 de desembre.

Sobre aquest assumpte, ha remarcat que els sondejos van variant i que per això vol ser prudent, però que se sent molt esperançat després dels resultats obtinguts a Catalunya.

Rivera ha dit als periodistes que les enquestes estan “més ajustades del que es pensava” i que, passi el que passi a les eleccions, s’iniciarà una “etapa de diàleg”.

A la pregunta sobre si es veu com a president, ha respost que això ho decidiran els espanyols, tot i que ha destacat que fa uns anys no es veia ni en política, així que creu que tot és possible, però ha dit diverses vegades que “com més èxit” s’aconsegueixi, “més humil” s’ha de ser.

Amb vista a la campanya electoral, Rivera ha donat per fet que hi haurà debats, en què dóna per segura la participació, a més d’ell mateix, de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias; tot i això, no veu tan clar que Mariano Rajoy vulgui prestar-se a un format ‘a quatre’.

[quote]”He dit que sí a tots els debats que es proposin. Espero que els altres candidats també hi estiguin d’acord”, ha subratllat el líder de C’s.[/quote]