Albert Rivera vol estar informat de Catalunya

0
Albert Rivera - diari Català
Albert Rivera cap a la seva seu a Madrid

Albert Rivera insta l’Estat a recórrer al TC contra la “declaració separatista” de JxSí i la CUP

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que d’ara endavant el mantingui “informat de qualsevol acció que es porti a terme a Catalunya“, i li ha recordat que encapçala el principal partit de l’oposició en aquesta comunitat i que, com a líder d’un partit nacional, n’ha d’estar informat.

Així l’hi ha transmès quan Rajoy li ha trucat per telèfon a les 13.55 hores per informar-lo del contingut de la declaració que faria minuts després a La Moncloa en relació amb la proposta de Junts pel sí i la CUP per declarar el començament del procés d’independència, segons ha informat C’s en una nota de premsa.

Prèviament, Rivera havia escrit al seu perfil de Twitter que “la declaració separatista de Mas, ERC-CUP és un desafiament a la democràcia i a la convivència”.

“Demanem al Govern espanyol que hi recorri en contra davant del TC“, es llegeix al missatge, publicat poc després que la Mesa del Parlament català admetés a tràmit la proposta.

“Tots els demòcrates hem de donar suport al compliment de les nostres lleis”, subratlla el líder de C’s en la nota de premsa.

DEIXAR LA DECLARACIÓ SENSE EFECTE JURÍDIC

La portaveu de la formació taronja al Parlament, Inés Arrimadas, ha trucat a Rivera per dir-li que el seu grup parlamentari “coordinarà una resposta amb altres forces polítiques amb representació al Parlament perquè aquesta declaració separatista quedi sense efectes jurídics”.

Junts pel Sí i la CUP volen votar al primer ple aquesta legislatura a la Cambra regional a favor de “declarar solemnement el començament del procés de creació de l’Estat català independent en forma de república”.

La declaració també proclama l’obertura d’un procés constituent ciutadà “per preparar les bases de la futura Constitució catalana” i estima un període de 30 dies per tramitar tres lleis essencials pel nou Estat: la del procés constituent, la de seguretat social i la d’hisenda pública.

A més, el text diu que el Parlament “no se supeditarà a les decisions de les institucions de l’Estat, particularment del Tribunal Constitucional”, i insta el futur Govern català a complir exclusivament les normes i mandats emanats de la Cambra regional.

El text conclou amb la voluntat d’iniciar negociacions amb la resta de grups i traslladant les seves intencions “a l’Estat espanyol, la Unió Europea i el conjunt de la comunitat internacional”.