Albert Rivera vol reformar la Constitució però no l’Estat

0
Santamaria procés independència
EP: Soraya Sáenz

El líder de C’s ha proposat un pacte per Espanya

La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha recordat aquest divendres al líder de C’s, Albert Rivera, que l’Executiu mai no ha proposat reformar la Constitució ni ha negociat amb independentistes.

Rivera ha proposat un pacte per Espanya que inclogui l’article 1 de la Carta Magna, que al·ludeix a la indivisibilitat de la nació, i no pactar amb formacions que advoquin per la independència.

  “Nosaltres no hem defensat una reforma de la Constitució i per tant l’article 1 és el pilar sobre el qual es fonamenten tots els altres”, ha dit.

Alhora, ha afegit que aquest Govern que “s’ha caracteritzat per no negociar amb independentistes”.

“No és que ho signem (la proposta de Rivera) és que ho hem exercit”, ha replicat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Ha defensat que el Govern espanyol pot dialogar “dins de l’àmbit de la Constitució”, però ha afegit que no negociaran sobre la unitat de la nació espanyola, tot i que “alguns ens ha dit que hauríem de fer-ho”.

“Però no ho hem fet, amb pacte o sense, ha format part dels principis del Govern espanyol”, ha finalitzat.

Alhora, ha reivindicat que en aquest moment és important un pacte per Espanya i ha valorat que les reunions que està mantenint el president Rajoy amb diferents forces polítiques “que estan en línia amb la Constitució és un pacte per Espanya”.