Albert Rivera vol un ‘cara a cara’ amb Rajoy

0
Albert Rivera campaña 20D
Albert Rivera, durant un acte de campanya pel 20D | Foto: Europa Press

El líder de Ciutadans es veu com a líder de l’opocisió i repta Rajoy a “parlar de propostes”

 

El candidat de C’s a la presidència del Govern, Albert Rivera, ha plantejat aquest dissabte al candidat del PP a la reelecció, Mariano Rajoy, debatre amb ell en campanya: “El repto que fem un cara a cara, un debat, i parlem de propostes”.

Durant un míting a Tarragona amb els caps de llista per aquesta província i per Barcelona, Sergio del Campo i Juan Carlos Girauta, davant de mig miler de simpatitzants. Rivera ha acusat el PP de crear por cap a C’s, i també de posar en marxa una campanya per evitar un esfondrament del PSOE i, així, tenir amb qui aparentar confrontació: “Hi ha una operació al carrer Gènova i al carrer Ferraz que és salvar el soldat Sánchez”. “Estic convençut que Rajoy prefereix veure governant Pedro Sánchez que C’s, i que Sánchez preferiria que seguís governant Rajoy que C’s”, ha afegit.

“Gairebé matem Manolete. Sembla que C’s és el culpable de tot el que passa a Espanya”, ha ironitzat el líder del partit davant de mig miler de simpatitzants. Rivera ha retret als dos partits que acusin C’s de voler negociar amb els seus respectius rivals i ha assegurat que no es planteja fer-ho amb cap dels dos: “No volem pactar amb Rajoy o Sánchez; volem guanyar Rajoy i Sánchez”.

A més, el candidat ha reiterat la seva proposta de crear un pacte nacional contra la corrupció i evitar els indults: “Aquests senyors que es barallen en públic després es perdonen els delictes”.

 

Rivera: “No volem pactar amb Rajoy o Sánchez; volem guanyar a Rajoy i Sánchez”

 

“Algú es pot pensar que els presidents González, Aznar, Zapatero i Rajoy no sabien res del que s’estava saquejant?”, ha preguntat, i ha recordat els casos de Luis Bárcenas i de Jordi Pujol, que han esquitxat respectivament el PP i CDC, mentre que ha presentat C’s com a garantia del final de la corrupció.

També ha parlat del procés sobiranista per assegurar que “si Espanya no funciona, l’independentisme creix, però si Espanya torna a funcionar, al senyor Mas se li acabaran els plans”.

Per a ell, una victòria de C’s a Catalunya frenaria l’independentisme, i ha al·ludit implícitament a les acusacions de corrupció de CDC: “Quina cara li quedaria a Artur Mas ara que s’ha inventat un nou partit, ‘Democràcia i 3%’, si obrís les urnes i es trobés que han guanyat les paperetes taronges?”.

Albert Rivera ha celebrat el creixement de la intenció de vot a C’s durant els últims mesos i ha recordat els orígens del partit a Catalunya, on van néixer sense diners ni suport dels mitjans: “Impossible’ ens ho van dir 200 vegades, i aquí estem”.

“Arribar aquí és com l’equip que arriba a la final de la Champions amb menys diners que altres equips”, ha comparat, i ha demanat el vot per no perdre aquesta final que són les eleccions generals.