Alberto Fernández demana un xec guarderia

0
Alberto Fernández
Alberto Fernández

Alberto Fernández demana un xec guarderia per als que no han pogut accedir a la pública

El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha demanat crear “un xec guarderia que cobreixi el cost de les guarderies privades als pares que en el curs 2015-2016 no han pogut accedir a una plaça de guarderia pública”.

“L’Ajuntament hauria de finançar com a mínim 2.000 euros en funció de la capacitat econòmica a les famílies”, ha defensat Fernández en un comunicat, en què ha proposat que el barem de subvenció variï en funció de la renda familiar.

Ha recordat que el Govern de BComú, ERC, PSC i CUP van votar en contra d’aquesta mesura quan el PP la va proposar en la passada comissió municipal de Drets Socials, Cultura i Esports, i va argumentar que la seva aposta és per la guarderia pública.

Fernández ha assegurat que hi ha unes 8.101 places públiques de guarderia a la ciutat, i que se n’han ofert més de 4.331 –la resta han estat de continuïtat–, per a les quals s’han rebut 7.315 sol·licituds, per la qual cosa 2.984 nens s’han quedat sense plaça pública.

“Les places de guarderia pública són fonamentals per a les famílies, ja que en la majoria dels casos els dos pares treballen o necessiten que els nens acudeixin a guarderies per conciliar la vida familiar i laboral”, ha sostingut Fernández.

El dirigent popular ha insistit que “els que hagin demanat per als seus fills una plaça pública i no hi hagin pogut accedir, han de tenir suport econòmic per part del Govern municipal”.