Alberto Garzón formalitzarà dimarts la seva candidatura a les primàries d’Ahora en Común

0
Alberto Garzón
EP: Alberto Garzón
Alberto Garzón
EP: Alberto Garzón

Un procés que no estarà conclòs fins al pròxim dia 29

El candidat d’IU a la presidència del Govern, Alberto Garzón, formalitzarà dimarts que ve dia 13 la seva candidatura a les primàries d’Ahora en Común, un procés que no estarà conclòs fins al pròxim dia 29, només una setmana abans que finalitzi el termini legal per registrar en el ministeri de l’Interior les possibles coalicions per a  les eleccions generals.

La formalització de la candidatura de Garzón per aspirar a cap de llista al Palau de la Moncloa tindrà lloc dimarts, segons han confirmat a Europa Press fonts d’IU, però no serà fins a l’endemà, el dimecres 14 d’octubre, quan es faci pública.

A una reunió dissabte passat, el Consell Estatal d’Ahora en Común va acordar un reglament de primàries, a què ha tingut accés Europa Press, que marca un calendari per a la confecció de les seves llistes en totes les circumscripcions. Segons aquest acord, les primàries se celebraran alhora en tots els territoris i el procés no s’acabarà fins al dijous dia 29.

Per ser el número u de la plataforma a la presidència del Govern, el favorit és Alberto Garzón, tot i que també ha anunciat que presentarà la seva candidatura Miguel Ángel Vázquez, de Per un Món més Just.

El termini per inscriure les candidatures finalitza dimarts que ve 13 d’octubre a les 18.00 hores. Una vegada es tanqui el termini, el dia 14 es publicarà la llista provisional de competidors, el 15 se solucionaran possibles errors i el dia 16 es publicarà la llista de candidats definitiva. L’endemà, el 17, donarà començament la campanya perquè els aspirants promocionin les seves candidatures, que s’estendrà fins al dia 21.

La votació tindrà lloc entre el 22 i el 26 d’octubre, i serà tant en línia com presencial. Finalment, els resultats provisionals es coneixeran el dia 28, i el 29 els definitius, una setmana abans que es tanqui el termini per inscriure les coalicions.

TERMINIS AJUSTATS

Aquests terminis són molt ajustats tenint en compte el calendari de les eleccions generals, que marca que el 6 de novembre finalitza el termini per registrar coalicions. En aquesta comunicació ja ha de constar la denominació de la coalició, les normes per les quals es regeix i les persones titulars dels seus òrgans de direcció o coordinació.

Ahora en Común manté la seva crida a tots els partits per aconseguir una candidatura el més àmplia possible. Per a això, ja ha mantingut reunions amb IU, el PCE, Iniciativa Republicana, Esquerra Oberta, Per un Món més Just i Alternativa Republicana.

A més, espera tenir trobades en les pròximes setmanes amb altres formacions amb l’objectiu de sumar al major nombre de persones i partits possibles a aquest projecte “tan necessari en aquest moment per construir un món més lliure, just i igualitari”.