El último vecino i Pina (live) també trepitjaran, a la nit, els escenaris musicals del Parc del Fórum

Més de 50 grups i artistes catalans passaran per les diverses zones musicals del ‘Primavera Sound 2016′. Des del Parc del Fòrum, Primavera als Bars, fins a Primavera als Barris, sonaran amb el Rock i el Pop més català. Avui, dijous 2 de juny, els hi toca a Alberto Montero i al grup Nothing Places a les 17:30 h i més tard, a la nit, arribaran El último Vecino i Pina (live), tots ells al Parc del Fòrum.

Alberto Montero

L’artista Alberto Montero és el responsable, amb el seu segon disc en solitari anomenat ‘Clarobscur’ (2011),  de convertir-se en un dels discos més especials en la història del Rock Català. En el treball es poden escoltar cançons com ‘Duermevela‘, ‘Barcelona’, o ‘En la ciudad de la luz‘, que recorden a ressons del mestre Spinetta i d’un folk-rock intimista i avantguardista meravellosament elaborat i que, de vegades, no posa objeccions a bussejar en l’aspecte màgic del folklore tradicional de Catalunya.

Nothing Places

El barceloní Emilio Saiz havia posat el seu talent al servei d’artistes com Fon Román, o Russian Xarxa, però va ésser l’any 2012 quan es va decidir a encapçalar el seu propi projecte i donar sortida a les seves cançons sota el nom de ‘Nothing Places’. Ara, en 2016, un cop s’han donat a conèixer amb un debut homònim de melodies intricades i esperit aventurer, el també fill del productor i músic Suso Saiz s’ha envoltat de nou amb els seus companys musicals, (Xavi Molero, Martí Perarnau i Ricky Falkner), per donar continuïtat a aquella estrena amb Tidal Love‘ (2015). Un disc sense perdre de vista l’acabat pop, però sempre amb l’avantguarda i la llibertat creativa com a brúixoles.

El último vecino

Aquest projecte català està comandat per Gerard Alegre Dòria que va ser una de les grans revelacions catalanes l’any 2013, any en el qual la banda barcelonina va sorprendre amb ‘El último vecino un debut de techno-pop fosc i vibrant, tot replet de picades d’ullet a bandes com a Desena Víctima, La Mode, The Smiths, Orange Juice i, fins i tot, a l’Últim de la Fila. Ara, tornen amb Voces‘ (2016), un Pop en majúscules capaç de captar l’atenció a qualsevol persona amb un mínim de sensibilitat cap a una tornada.

Pina (live)

Darrere de Pina s’amaga Pedro Pina, músic i productor del Prat de Llobregat (Barcelona), que ha fet del minimalisme electrònic i la creació digital la seva raó de ser. Prestant especial atenció als aspectes mecànics de la composició i cada vegada més pendent dels ritmes industrials i la IDM punxant, el català va alçar el vol amb ‘Hum’, (2013), el seu tercer treball, i torna ara a repetir la jugada amb un pontent, ‘Transit’ (2015).