Albiol acusa la conselleria d’Ensenyament d’atiar l’odi contra Espanya

0
Albiol en un acte de campanya a Sabadell | Foto: PPC
Albiol en un acte de campanya a Sabadell | Foto: PPC
Albiol en un acte de campanya a Sabadell | Foto: PPC
Albiol en un acte de campanya a Sabadell | Foto: PPC

El líder del PPC, García Albiol, afirma que “hi ha una forta inclinació per part de determinants responsables perquè s’expliqui la historia d’una determinada manera”

El candidat popular a la presidència de la Generalitat el proper 27S, Xavier García Albiol, va afirmar ahir en un acte a Sabadell que “el sistema educatiu de Catalunya s’està pervertint i s’està fent servir l’escola pública per crear ideologia en contra d’Espanya”. L’acte de campanya, celebrat a un bar de la ciutat de Sabadell davant d’un miler de militants del PPC que podien fer preguntes al cap de llista, va abordar molts temes centrats en el discurs de la por i criticant la gestió i malversació de l’executiu català. Els més controvertits, però, han girat al voltant de l’educació i la llengua, quan el líder popular ha assegurat que “s’utilitzen les escoles públiques per crear ideologia i per fer que els nens creixin en la ideologia del sobiranisme”. Per tal de calmar la tensió, Albiol va acabar dient que es proposava modificar el model educatiu català en la propera legislatura que combini, en la mateixa proporció, classes en anglès, castellà i català. A l’acte hi va assistir Cuca Santos, exregidora de l’Ajuntament de Sabadell i una de les primeres mares en presentar una querella perquè es fes un 25% de castellà a l’escola.

[quote]Albiol: “el sistema educatiu de Catalunya s’està pervertint i s’està fent servir l’escola pública per crear ideologia en contra d’Espanya”[/quote]

Avui, però, en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ no ha rectificat res del que va defensar a l’acte de campanya ahir a Sabadell. Tot el contrari: s’ha reafirmat. L’entrevistadora Mònica Terribas ha quedat molt sorpresa per les paraules d’un Albiol que no només ha acusat el departament d’Educació d’”adoctrinar”, sinó que també ha defensat que “es manipula constantment la història, la unió de Catalunya amb Espanya per adoctrinar els nanos”. Davant unes declaracions tan greus, la periodista Terribas li ha demanat que donés exemples i proves del que estava dient, però l’únic recurs d’Albiol per convèncer l’entrevistadora de Catalunya Ràdio ha sigut un “ho he vist”.

[quote]García Albiol: “es manipula constantment la història, la unió de Catalunya amb Espanya per adoctrinar els nanos”[/quote]