Albiol acusa Puigdemont i Junqueras de ser “piròmans” i reitera que no hi haurà referèndum

0

El líder del PP català, Xavier Garcia Albiol, ha acusat aquest dilluns el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, de ser uns “piròmans” que amenacen amb posar data i pregunta per a la celebració d’un referèndum que, en la seva opinió, no se celebrarà.

En una entrevista a TVE recollida per Diari Català, ha assegurat que és possible que posin data i pregunta, però considera que serà “una escenificació que, a efectes pràctics, no servirà per res, i que té molt d’amenaça”.

Així, ha comparat l’actitud de Puigdemont amb la d’un veí que viu en una comunitat que no li agrada i amenaça “la resta de veïns amb què, tal dia i a tal hora, incendiarà el bloc”.

“La resta de veïns es queden aturats i diuen: atenció que tenim un piròman davant, anem a veure què fa. Les amenaces són gratuïtes, però atenció si el veiem entrar per la porta de la comunitat amb un dipòsit de gasolina”, ha exemplificat.

Per això, ha assegurat que el Govern central estarà atent al que ocorri, però ha remarcat que “ningú celebrarà un referèndum mentre governi el PP per separar Catalunya de la resta d’Espanya”.

Segons Albiol, l’Estat de Dret té mecanismes per impedir que “comportaments deslleials i destrossadors” tinguin efecte, destacant que els aplicaran sobre la marxa, sense voler desvetllar-los, i que seran proporcionals als fets que es duguin a terme.