Albiol avança que Rajoy no es presentarà a la investidura

0
garcia albiol Puigdemont
Xavier García Albiol davant els mitjans al Parlament | Foto: Europa Press

El líder del PP a Catalunya creu que demanarà “una miqueta més de temps” al Rei Felip VI per buscar suports més enllà del seu partit

El coordinador del PP català, Xavier García Albiol, creu que el president del seu partit dirà aquesta tarda al Rei que “de moment no té els vots suficients” per ser investit, perquè “existeix un cert bloqueig de PSOE i Ciutadans”, i que “necessita una miqueta més temps”. Això sí, ha deixat clar que no sap com s’articularà això, si obrint un període de reflexió o de manera que Rajoy sigui candidat però sense data per a la investidura.

Això es parlarà en la reunió entre el Rei i el president del Govern espanyol en funcions, ha opinat en unes declaracions a Antena 3 recollides per Europa Press. Malgrat no conèixer en quins termes d’expressarà Rajoy en la seva reunió amb Felip VI, Albiol sí que ha recalcat que el president del seu partit té clar que Espanya no està per a “posturejos” ni “teatres”. El líder del PP català creu que si Rajoy va a la investidura “és perquè creu que té la majoria dels vots”, no en cap altre cas.