Albiol augura una “revolució important” en el PP català els pròxims mesos

0
Albiol augura una revolució
Xavier García Albiol
Albiol augura una revolució
Xavier García Albiol

Albiol ha fet reflexió i amb el El lema, ‘Plantem cara’

El candidat del PP a la Presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, ha augurat que en els pròxims mesos es produirà “una revolució important en el PP de Catalunya” després de les eleccions del 27S, on han perdut vuit diputats i s’han col·locat com a cinquena força.

En una entrevista d’Onda Cero recollida per Europa Press, ha explicat que tenen 11 diputats al Parlament, una “bona base, un bon equip de diputats, gent preparada” i que treballaran per demostrar que el verdader vot útil és el del PP.

Sobre C’s, que ha aconseguit 25 diputats i ser segona força, ha considerat que “part d’una posició d’avantatge perquè no han tingut responsabilitats de govern, és una marca fresca i innovadora”.

Sobre el descens del PP des del 2012, ha valorat que “a Catalunya ser del PP mai ha estat fàcil i en especial en aquests últims anys. Hem tingut un Govern català, amb tots els ressorts mediàtics, insistint que el Govern d’Espanya roba els catalans i no entén els catalans i quan el missatge es repeteix dia rere dia acaba calant”.

Després de preguntar-li si els resultats electorals del PP són per la posició del Govern d’Espanya respecte a Catalunya, ha valorat que “a una part de votants del PP els hagués agradat que s’hagués visualitzat un altre tipus d’actitud, no és tant de fons com de manera”

[quote]El Govern espanyol ha actuat amb fermesa i ha fet el que havia de fer davant dels independentistes, és cert que a una part de la població li hagués agradat visualizar-lo d’una altra manera[/quote]

No va profunditzar més Albiol en aquest segon aspecte, però fonts del seu entorn llancen a partir d’aquí la primera crítica. Per què no es va reaccionar abans? Per què no es va rellevar abans a Alicia Sánchez-Camacho si ja estava amortitzada? Són veus que exculpen al candidat del resultat, però hi ha unes altres que li atribueixen un paper en el «desastre» en veure-ho menys preparat de l’esperat. Càrrecs del partit, per exemple, es pregunten si Albiol està llest «per bregar en el Parlament amb gent molt més bregada que ell», per la qual cosa no descarten que hi hagi «alternatives» quan l’any que ve se celebri el congrés per escollir al president del partit en substitució de Camacho. «Ningú va a entrar a ganivet ara. Cal donar-li un temps per veure com es desembolica. Fins passat gener hi haurà pau. Després veurem», vaticina un dirigent, qui retreu a la cúpula que plantegés tot a la defensiva, amb crispació i no en positiu. «El lema, ‘Plantem cara’, ho demostra», afirma.